25 / 04 / 2024

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı projesindeki pistler genişletiliyor!

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı projesindeki pistler genişletiliyor!

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından planlanan Bayburt-Gümüşhane Havalimanı projesindeki pistler genişletiliyor..



T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından, Bayburt-Gümüşhane Havalimanı projesi için düğmeye basıldı. 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın 2020 yılında biteceğini duyurduğu, Bayburt-Gümüşhane Havalimanı, Gümüşhane Köse İlçesi'ne bağlı Salyazı Köyü gerçekleştirilecek.

 

T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından planlanan Bayburt Gümüşhane Havalimanı Projesi ile mevcut havalimanının geliştirilerek Bayburt ve Gümüşhane illerine hizmet verecek modern eksiksiz bir havalimanına dönüştürülmesi amaçlandı.

 

Bayburt-Gümüşhane Havalimanı projesindeki pistler genişletiliyor!

 

Pistler genişletiliyor

 

Bayburt- Gümüşhane Havalimanı projesisinde bazı değişiklikler yapılarak 1173 x 30 metre ebatlarında mevcut pist uzatılarak 3000 x 45 metre olacak şekilde düzenleniyor.

 

Bayburt Gümüşhane Havalimanı için yaklaşık 330 hektar alana ihtiyaç duyuluyor olup, bu alanın 424 bin 176 metrekarelik kısmı daha önceden kamulaştırıldı.

 

Proje alanı yaklaşık 330 hektar alan kaplamakta olup, karayolu mesafesiyle Bayburt İl merkezine yaklaşık 45 kilometre, Gümüşhane il merkezine yaklaşık 60 kilometre Köse İlçe merkezine yaklaşık 13 kilometre, Erzincan İl merkezine ve Erzincan Havalimanına yaklaşık 60 kilometre mesafede yer alıyor.

 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com
 


Geri Dön