26 / 04 / 2024

Antalya OSB otel ve sosyal tesisi mayıs ayında hizmete açılacak!

Antalya OSB otel ve sosyal tesisi mayıs ayında hizmete açılacak!

ANTALYA Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü'nün yapımına Ağustos ayında başladığı otel ve sosyal tesisi mayıs ayında hizmete açılacak.



Antalya OSB Müdürlüğü'nün bölge sanayicisinin sosyal tesis ve konaklama taleplerini karşılamak adına 2015 yılı Ağustos ayında başlattığı otel ve sosyal tesis inşaatının yüzde 35'i tamamlandı. 30 odalı butik otelin mayıs ayında hizmete açılması planlanırken otelle birlikte bölge sanayicisinin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan restoran, kafeterya, toplantı bölümleri gibi sosyal alanlarda faaliyete geçecek.


SANAYİCİNİN HİZMETİNDE


Bölgede faaliyet gösteren sanayicilerin uzun süredir konuklarını ağırlayabileceği ve diğer sanayicilerle bir araya gelebileceği bir tesis talebi olduğunu belirten OSB Başkanı Ali Bahar, "Sanayicilerimizin büyük bir çoğunluğu yurt dışına ihracat yapmakta, yurt dışı ve yurt genelinden de ürün temin etmekte. Sanayicilerimizin iş görüşmelerini, bayi ve supervisorlar ile yaptıkları toplantıları bölgemiz sınırları içerisinde yer alan modern ve ihtiyaca yönelik tasarlanmış ortamlarda gerçekleştirmesi hem vizyon hem de prestij açısından oldukça önemli bir detay. Bu yüzden bölgemizde bu tür bir tesise ihtiyaç vardı" dedi.


SÜRE VE ÜRETİM KAYBI AZALACAK


Otelin kapasitesini özellikle kısıtlı tuttuklarını aktaran Bahar, şöyle konuştu:


"OSB kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. Antalya'daki diğer otellere rakip olmak, turizm faaliyetlerinde bulunmak ya da buradan kar elde etmek gibi bir amacımız yok. Bölgemize en yakın otel yaklaşık 30 km uzaklıkta. Özellikle üretim hatlarında kullanılan makinelerde meydana gelen arızalar için yurt içi ve yurt dışından gelen teknik personellerin her gün bu kadar yolu gidip gelmeleri hem zaman hem de üretim kaybına yol açıyor. Üretimin durması demek sanayicinin kan kaybetmesi demektir. Oteli bu amaca hizmet edecek şekilde projelendirdik."


6 DÖNÜM ORMANLIK ALAN


Antalya OSB'nin doğayla bütünleşik bir yapısı olduğunu hatırlatan Bahar, proje kapsamında 6 dönümlük bir orman alanı yaratılacağını vurguladı. Bu sayede Antalya OSB'deki yeşil alan miktarının da artacağını aktaran Bahar, "Çevre ve doğa bizim en büyük hassasiyetimiz. Antalya OSB'yi botanik bahçesine çevirmek için ekiplerimiz gece gündüz çalışıyor. Otelimizin bahçesine 6 dönümlük bir orman alanı oluşturup Antalya OSB'deki ağaç ve yeşil alan miktarını artırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.


Haber Antalya


Geri Dön