26 / 04 / 2024

Antalya Şarampol Caddesi için ilk kazma vuruldu!

Antalya Şarampol Caddesi için ilk kazma vuruldu!

Şarampol Caddesi’ni dünyanın en güzel alışveriş sokaklarından biri haline getirecek projeye kazmayı vuran Antalya Büyükşehir Belediyesi, yapılacak hemzemin geçiş ve kavşak çalışmalarıyla bölgenin trafik ve yağmursuyu sorununu da çözüyor.




Antalya'nın en önemli yayalaştırma projelerinden biri olan Şarampol Caddesi Projesi ile bölgenin trafik sorunu da çözülecek. Şarampol’ü eski günlerine götürecek, ticaretini canlandıracak ve şehri ziyarete gelenlerin görmeden gitmek istemeyecekleri bir bölge haline getirecek proje kapsamında; Tonguç Caddesi’nin Eski Şarampol Caddesi- Şarampol Caddesi ve 567 Sokak kesişimlerinde hemzemin geçişi ve 3 katlı kavşak yapılıyor.  Bu üç noktanın ışıksız geçilmesiyle yayalaştırma projesinde bir kesinti olmayacak.


Projenin taşıt trafiği ayağını çözecek 1. etap çalışmaları kapsamında; Tonguç ve Şarampol caddelerinin hemzemin ve tünel geçişiyle bağlanmasına yönelik alt yapı çalışmaları sürüyor. Tonguç Hemzemin Geçişiyle, Tonguç-Şarampol-Güllük caddeleri arasında yaşanan yoğun trafik sıkışıklığına son verilecek. Çalışma kapsamında bölgenin ihtiyaç duyduğu yağmur suyu drenaj sistemi de tamamlanacak. Bölgede her şiddetli yağışta meydana gelen göl manzaraları ve su taşkınlarından kaynaklı sorunlar da çözüme kavuşturulacak.  


Tonguç Hemzemin Geçişi ve kapsamındaki 3 katlı kavşak ile birlikte yağmur suyu drenajı ve diğer alt yapı hatları, 150 gün gibi kısa bir sürede bitirilecek. Projenin her aşaması konusunda mahalle sakinleri sürekli bilgilendiriliyor. 



Antalya Büyükşehir Belediyesi




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:


Büyükşehir Belediyesi, Şarampol Caddesi'ni dünyanın en güzel alışveriş sokaklarından biri haline getirecek projeye ilk kazmayı vurdu

Antalya'nın en önemli yayalaştırma projelerinden biri olan Şarampol Caddesi Projesi, Tonguç Caddesi'ndeki çalışmalarla başladı. Proje ile bölgenin trafik sorunu da çözülecek. Şarampol'ü eski günlerine götürecek, ticaretini canlandıracak ve şehri ziyarete gelenlerin görmeden gitmek istemeyecekleri bir bölge haline getirecek proje kapsamında; Tonguç Caddesi'nin Eski Şarampol Caddesi- Şarampol Caddesi ve 567 Sokak kesişimlerinde hemzemin geçişi ve 3 katlı kavşak yapılıyor. Bu üç noktanın ışıksız geçilmesiyle yayalaştırma projesinde bir kesinti olmayacak.


GÖL MANZARALARI BİTECEK 

Projenin taşıt trafiği ayağını çözecek 1. etap çalışmaları kapsamında; Tonguç ve Şarampol caddelerinin hemzemin ve tünel geçişiyle bağlanmasına yönelik alt yapı çalışmaları sürüyor. Tonguç Hemzemin Geçişiyle, TonguçŞarampol- Güllük caddeleri arasında yaşanan yoğun trafik sıkışıklığına son verilecek. Çalışma kapsamında bölgenin ihtiyaç duyduğu yağmur suyu drenaj sistemi de tamamlanacak. Bölgede her şiddetli yağışta meydana gelen göl manzaraları ve su taşkınlarından kaynaklı sorunlar da çözüme kavuşturulacak.


150 GÜNDE TAMAMLANACAK 

Tonguç hemzemin geçişi ve kapsamındaki 3 katlı kavşak ile birlikte yağmur suyu drenajı ve diğer alt yapı hatları, 150 gün gibi kısa bir sürede bitirilecek. Projenin her aşaması konusunda mahalle sakinleri sürekli bilgilendiriliyor.



Sabah


Geri Dön