26 / 04 / 2024

Antalya Serik'te hazine arazisinde yer alan ev yıkılacak!

Antalya Serik'te hazine arazisinde yer alan ev yıkılacak!

Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Azaplar Köyü'nde oturan Nuriye Çakal'ın, 42 yıl boyunca oturduğu gecekondu ev, bölgeden yol geçeceği için yıkılacak. Yaşlı kadın sokakta kalacak



Antalya'nın Serik ilçesine bağlı Azaplar Köyü'nde oturan Nuriye Çakal'ın (59), 42 yıldır oturduğu ev bir çırpıda elinden gidecek. Yol geçeceği için yıkılacak olan ev hazine arazisinde olduğu için istimlak bedeli de alamayan 2 çocuk annesi Nuriye Çakal, "Çaresiz ortada kaldım. Ölen eşimin 50 yıl, benim 42 yıldır oturduğum ev elimizden gidince sokakta kalacağım" diyerek çaresizliğini dile getirdi. 


HABERİ ALDI DÜNYASI YIKILDI 

Nuriye Çakal'ın evinin elinden gitmesinin hikayesi kendisi ile komşusu Ayşe Mercan'ın evlerine giden yolun şahıs arazisinde kaldığı için kapatılması ile başladı. Yolun kapanması üzerine komşu Ayşe Mercan, Serik Belediyesi'ne başvurarak evlerine yol açılmasını istedi. Serik Belediyesi de mevcut imar planına uygun yol açmaya karar verdi. Kararın alınmasının ardından yeni açılacak yolun Nuriye Çakal'ın iki gözlü gecekondusundan geçtiği ortaya çıktı. Nuriye Çakal, 2 gözlü gecekondusunun yerinden yol geçeceğini öğrenince dünyası yıkıldı. 


YARIM ASIRLIK GECEKONDU 

Çerisiz olduğunu belirten Nuriye Çakal, "Ben 42 yıl önce bu eve gelin geldim. Ölen eşim Hasan Ali Çakal benimle evlenmeden 8 yıl önce bu araziye gecekonduyu yapmış. Eşimin evlenmeden önce oturduğu tarihi de sayarsak 50 yıllık gecekondunun üzerinden yol geçiyor. Yeri hazine arazisi olarak gözüktüğünden belediyeden bir kuruş para da alamıyorum. 42 yıldır içinde oturduğum ve elektriğini, suyunu ödediğim ev yıkılacak. Ben sokakta kalacağım" dedi. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön