26 / 04 / 2024

Antalya üretim birimleri 70 dönüm alanda kuruluyor!

 Antalya üretim birimleri 70 dönüm alanda kuruluyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Gürsu Mahallesi’nde 70 dönümlük alanda hayata geçirdiği üretim birimlerini inceleyen Başkan Mustafa Akaydın, “Burası belediyemize milyonlarca liralık katkı sağlayan, övünülecek bir tesis” dedi





Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan, birçok hizmet ve üretim birimlerini içinde barındıran Gürsu’daki üretim tesisleri, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin övünç kaynağı oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, tesiste incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.  Büyükşehir Belediyesi’nin kendi imkanları ile hayata geçirdiği tesisin ekonomik anlamda belediye bütçesine milyonlarca liralık katkı sağlayacağını ifade eden Akaydın, “Üreten belediyeciliğin en güzel örneği bu tesiste yatıyor. Burası Büyükşehir Belediyesi’nin gururu olan en önemli yatırımlarımızdan biri”  dedi. 


KALİTELİ ÜRETİM DÜŞÜK MALİYET

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 2 milyonluk bir nüfusa hizmet götüreceklerini ifade eden Akaydın, “70 dönümlük arazinin 25 dönümü bitki üretim ve stok alanı. Diğer 45 dönümlük alan da ise idari bina, atölyeler, kapalı ve açık depo, sosyal tesis binası ve seralar bulunuyor. Yeni yasayla daha da genişleyecek hizmet sınırlarımıza yeterli olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Burada imal ettiğimiz ürünler piyasadaki emsallerinden hem daha kaliteli hem de daha düşük maliyetli” diye konuştu.  


YILDA 1 MİLYON BİTKİ ÜRETİMİ

25 dönümlük alana kurulu fidan üretim tesislerinde ağaçlardan toplanan tohumlarla ve budama artıklarından çelikleme yöntemiyle kentin ihtiyacı olan çok yıllık çiçek, çalı, ağaççık üretimi yapılıyor. Tesiste düşük maliyetle yılda yaklaşık 1 milyon bitki üretilerek, önemli bir giderin belediye kasasında kalması hedefleniyor.


TAMİR DE YAPILIYOR

Tesiste, belediyenin ihtiyacı olan piknik masaları, kent mobilyaları, büro mobilyaları, park oyun üniteleri gibi ahşap ve metal üretimlerin yapıldığı atölye, kaynakhane, marangozhane, boyahane üniteleri bulunuyor. Diğer yandan belediye envanterinde kayıtlı bulunan budama ve çim biçme aletlerinin bakım ve onarımında kullanılan tamirhane, idari bina, tohum odası, sağlık birimi,  işçilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik sosyal tesis binası yer alıyor. 24 saat kesintisiz olarak 36 adet kamera ile kapalı devre sistemle takip edilen hizmet alanında 2.5 dönümlük kapalı depo da yer alıyor. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön