24 / 04 / 2024

Yeni Büyükşehir Yasası

Yeni Büyükşehir Yasası

AK Parti’nin büyükşehir belediyelerinin işleyişini kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı taslak metin tamamlanmak üzere. Taslakta vatandaşların yıllardır kafasını karıştıran ve bazı belediyelerin almadığı bazı belediyelerin aldığı katı atık vergisi ÇTV ile birleştirilerek yeni bir sistem getirilmiş ol

Yeni Büyükşehir Yasası ile arsa vergisi artacak!

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte köyde tarlası, bağı, arazisi, kerpiç evi olanlara sürpriz vergiler çıktı. Büyükşehir tarifesinden çıkan vergiler isyan ettirdi.

İlçelere 300 milyonluk yatırım yapıldı!

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 30 Mart'tan itibaren Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçeler, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ile adeta şantiyeye dönüşüyor. İlk temel atma töreni Kayseri Yeşilhisar'da gerçekleşti.

Kayseri'de 11 ilçeye 300 milyonluk yatırım yapılacak!

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 30 Mart'tan itibaren Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçeler, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ile adeta şantiyeye dönüşüyor. Şehirde yeni bağlanan 11 ilçeye 300 milyonluk bir yatırım yapılacak.

Menderes Türel, belediyeciliği ve Yeni Büyükşehir Yasası’nı anlattı!

Marmara Belediyeler Birliği'nin Rixos Downtown Otel’deki Genel Kurulu’na katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, konuk başkanlara belediyeciliği anlattı. Türel aynı zamanda Yeni Büyükşehir Yasası’nı da anlattı...

Antalya üretim birimleri 70 dönüm alanda kuruluyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Gürsu Mahallesi’nde 70 dönümlük alanda hayata geçirdiği üretim birimlerini inceleyen Başkan Mustafa Akaydın, “Burası belediyemize milyonlarca liralık katkı sağlayan, övünülecek bir tesis” dedi

Manisa Büyükşehir'den şehir hastanesine komşu 1.456 yeni konut geliyor! 2.4 milyarlık proje için düğmeye basıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi 1.456 yeni konut için düğmeye bastı. Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek proje 2 milyar 411 milyon 149 bin 150 TL'ye mal olacak.

Konya Büyükşehir'den konut sorununa yeni çözüm! Tam 10 blok inşa edilecek...

Konya'ya yeni bir konut projesi daha kazandırılacağı açıklandı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Karatay'ın Akabe Mahallesi'ne 200 konut yapacağını duyurdu. İşte haberin detayları... 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni hizmet binasının yüzde 70'i tamam!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra Belediyesi tarafından projelendirilen yeni hizmet binasının inşaatında yüzde 70 oranında ilerleme kaydedildi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binası tamamlandı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin yeni hizmet binasının inşaatı tamamlandı. Binanın içerisinde otel ve AVM gibi dev hizmetler de yer alacak. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatında sona gelindi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye binasının yeni hizmet binasının inşaatında çalışmalarında sona gelindi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

Ankara Büyükşehir'den Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura çekilişi ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Kayseri Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yeni binasına Büyükşehir'den destek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanma aşamasına gelen yeni Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında incelemeler yaptı ve kente hizmet sunacak binanın çevre düzenlemesinin bir an önce Büyükşehir ekiplerince gerçekleştirilmesini söyledi...

Tekirdağ Büyükşehir'in yeni binasına FORM İmzası!

Form Şirketler Grubu bünyesindeki Form Endüstri Ürünleri, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni İl Hizmet Binası’nın tüm iklimlendirme ihtiyaçlarını enerji verimli ve son teknoloji ürünler ile karşılık veriyor.

Tekirdağ Büyükşehir yeni hizmet binasının inşaatı tamamlanıyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münür Karaevli Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binası inşaatı hakkında bilgi aldı.

Yeni büyükşehir yasası ile kafa karıştıran vergiye düzenleme!

AK Parti’nin büyükşehir belediyelerinin işleyişini kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı taslak metin tamamlanmak üzere. Taslakta vatandaşların yıllardır kafasını karıştıran ve bazı belediyelerin almadığı bazı belediyelerin aldığı katı atık vergisi ÇTV ile birleştirilerek yeni bir sistem getirilmiş ol

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin yeni binası tamamlanıyor!

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, inşaat çalışmaları hız kesmeden devam eden Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasını inceledi.

Kayseri Büyükşehir'den yatırımcılara yeni arsa fırsatı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi kentteki yatırımcılar için yeni arsa fırsatları sunmaya devam ediyor.

Yeni Büyükşehir Yasası Haberi

Yeni Büyükşehir Yasası

AK Parti’nin üzerinde çalıştığı Büyükşehir Belediyeleri Taslağı son şeklini alıyor. Yeni Şafak'tan Emrah Yeşilduman'ın haberine göre, 8 başlıkta hazırlanan taslak metinde yerel yönetimlere ilişkin önemli düzenlemeler de öngörülüyor. Tasarı ile beraber finansman ve etik düzenlemelerin dışında, büyükşehir belediyelerinin idari yapı ve ilçelerle olan ilişkilerine de bazı yeni düzenlemeler getirilecek. Taslakta dikkat çeken en önemli başlıklardan biri de uzun zamandır tartışma konusu olan ÇTV ve katı atık vergisinin tek çatı altında birleştirilmesi. Yeni düzenleme ile birlikte ÇTV’de alt ve üst limitinin belediye meclisi tarafından belirlenmesi öngörüldü. Böylelikle 2 ayrı vergi yerine tek bir vergi alınacak.

ÇEVRE VE ATIK VERGİSİNE SINIR: ALT ÜST LİMİT BELİRLENECEK

Taslak metinde Çevre Temizliği Vergisi (ÇTV) ve katı atık bedeli ile ilgili de bazı düzenlemeler yer alıyor. ÇTV’nin...