25 / 04 / 2024

Kayseri'de 11 ilçeye 300 milyonluk yatırım yapılacak!

Kayseri'de 11 ilçeye 300 milyonluk yatırım yapılacak!

Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte 30 Mart'tan itibaren Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçeler, Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımları ile adeta şantiyeye dönüşüyor. Şehirde yeni bağlanan 11 ilçeye 300 milyonluk bir yatırım yapılacak.



Projeleri hazırlanan büyük büyük yatırımların temelleri atılmaya başlandı. İlk temel atma töreni Yeşilhisar ilçesinde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan Kadın ve Gençlik Merkezi ile park ve spor sahalarının temel atma töreninde konuşan Başkan Mehmet Özhaseki, yeni bağlanan 11 ilçeye 300 milyonluk bir yatırım söz konusu olduğunu söyledi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki Yeşilhisar'daki yatırımların temel atma törenine ilçe belediye başkanları ile birlikte katıldı. Yeşilhisar protokolü ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirilen törende ilk konuşmayı Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdülkadir Akdeniz yaptı. Yeşilhisar için çok önemli ve anlamlı bir gün yaşandığını belirten Akdeniz, "Başkanımız Mehmet Özhaseki'den Allah ondan razı olsun" diyerek seçimler öncesi dile getirilen yatırımların hayata geçirildiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçede yapılan yatırımları dile getiren Akdeniz, "Şu an burada gençlik ve kadın merkezi, düğün salonu ve aş evinin bir arada olduğu güzel bir yatırımın temeli atılıyor.  Ayrıca iki parkımızın ihalesi yapıldı. Kayadibi-Kuşçu, Kayadibi-Kovalı asfaltı yapıldı. Arıtma Tesisinin asfaltı bitirildi. Bir ay içinde içme suyuna da kavuşacağız" dedi.


"PROJELER BİTTİ, TEMELLER ATILIYOR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise seçim öncesi ve sonrası Yeşilhisar gibi tüm ilçeleri gezdiğini hatırlattı ve neler yapılması gerektiğini, yeni Büyükşehir Yasasının neler getirdiğini anlatmaya çalıştığını belirtti. 20 yıldır belediye başkanlığı yaptığını ve hiç kimseyi aldatmadığını vurgulayan Başkan Özhaseki, "Vaat edip de yapmadığım bir şey olmadı. Yapabileceğim ne varsa söyledim, sonra da söylediklerimin arkasında oldum" dedi. Seçim öncesi verilen sözlerin aylardır projeleri ile uğraştıklarını ifade eden Başkan Mehmet Özhaseki, "Şimdi temel atma safhasına geçtik. Bir sene sonra açılışlara geleceğiz. Ardından yeni yapılacak projeleri anlatacağız" diye konuştu.


"BANLİYÖ HATTI GÖÇÜ ÖNLEYECEK"

Yeşilhisar'a yapılan yatırımlardan da bahseden Başkan Özhaseki, "Su hattı Develi'den geliyor. Birkaç ay içinde bağlanmaya başlar. Bu hattın 10 küsur milyon lira olan borcunu biz üstlendik. İlçede asbestli borular var, hepsi değişecek. Şimdi projeleri yapılıyor. Yolların bir kısmında asfaltlamaya girdik, alt yapı bitince ilçe içinde de asfaltlamaya gireceğiz. Bir taraftan da gençlik ve kadınlar merkezinin temelini atıyoruz. Üst katta da çok amaçlı salonumuz var. Temelini attığımız iki tane parkımızın da toplam büyüklüğü 30 bin metrekareyi buluyor. Musahacılı, Kovalı ve Kayadibi'nde spor alanlarına da başlıyoruz. Arkasından bizi bekleyen banliyö hattı var. Engelleri aştık, imzalar atıldı, ,iş yürürlüğe girdi. İnşallah İncesu hattı Mart gibi, Yeşilhisar hattı da 1 seneye kadar bitecek. Bir sene sonra buradan binen kardeşimiz Sarıoğlan'a kadar 130 km. gidecek. Bu hat ilçeden göçü önleyecek. OSB'de çalışan bir kardeşimiz sabah gidip akşam gelebilecek. Bunun dışında yapacaklarımızı da takip ediyoruz" dedi.


"İLÇELERDEN BİR ALDIYSAK ON VERİYORUZ"

Yeni bağlanan ilçelerden para kesildiği ve yatırımların bu parayla yapıldığı şeklindeki sözlere de açıklık getiren Başkan Mehmet Özhaseki, "Bize yeni bağlanan 11 ilçeden şu ana kadar kesilen para 19 milyon lira. Sene sonuna kadar 39 milyon lirayı buluyor. Buna karşılık şu ana kadar 134 milyon liralık ihale yaptık. Bunlar sene sonuna kadar 200 milyonu bulacak. İlçelerden gelen 65 trilyon borç var, bunu da üstlendik. Sadece KASKİ'de ilçelerle ilgili 67 milyon liralık ihale var. Üstlendiğimiz borçlar yaptıklarımız ve yapacaklarımızla ilçelere 300 milyonluk iş yapılıyor. Büyükşehir bizim paramızı kesiyor diyenlere söylüyorum bunu. En az bir aldıysak 10 misli oraya yatırım yapacağız. Bunu hepiniz göreceksiniz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Mehmet Özhaseki ve beraberindekiler kadın ve gençlik merkezi ile park ve spor alanlarının temellerini attılar.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön