29 / 03 / 2024

Denizli'nin 5 ilçesine 15.2 milyonluk yatırım yapılacak!

Denizli'nin 5 ilçesine 15.2 milyonluk yatırım yapılacak!

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, Bekilli, Çardak, Beyağaç, Güney, ve Çameli'de yapılacak arıtma tesisi ve alt yapı yatırımı için karar aldı. Başkan Osman Zolan, toplam 15 milyon 225 bin lira yatırım yapılacak 5 ilçenin güzelliklere kavuşacağını söyled




Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi aralık ayı toplantısında, Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Bekilli, Çardak, Beyağaç, Güney ve Çameli'de yapacağı arıtma tesisi ve alt yapı yatırımı için İller Bankası A.Ş'den kullanılacak kredi konusu görüşüldü. Plan ve Bütçe Komisyonu raporuna göre, DESKİ Genel Müdürlüğü'nün İller Bankası A.Ş'den kullanacağı kredinin Bekilli Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı için 605 bin lira, Çameli Atıksu Artırma Tesisi inşaat için 895 bin lira, Çardak Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı için 1 milyon 125 bin lira, Güney kanalizasyon inşaatı için 6 milyon 150 bin lira ve Beyağaç kanalizasyon inşaatı için ise 6 milyon 450 bin lira olmak üzere toplam 15 milyon 225 bin liralık yatırımı kapsadığı kaydedildi.


2015 yatırım yılı olacak

Plan ve Bütçe Komisyon raporunun okunmasının ardından 5 ilçeye yapılacak arıtma tesisi ve alt yapı yatırımını içeren gündem maddesi oybirliğiyle kabul edildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bazı ilçelerde atıksu ve alt yapı tesisiyle ilgili çalışma başlatıldığını belirtti. Beş ilçenin çevre ve alt yapı anlamında güzelliklere kavuşmasını istediklerini vurgulayan Başkan Zolan, "Her biri büyük yatırımlar. Daha önce de dediğimiz gibi 2015 yatırım yılı olacak. Şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.



Tapu işlemleri bir tık uzakta

Denizli Büyükşehir Belediyesi ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arasında "Veri Paylaşımı Protokolü" imzalandı. Bölge Müdürü Süleyman Özen, 1999 yılında başlayan Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi'nde (TAKBİS) 55 milyon kayıt bulunduğunu belirterek, "Bunun amacı tapu bilgilerinin ihtiyaç halinde kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılmasıydı. Bu amaçlı bir protokol imzaladık" dedi. Başkan Osman Zolan ise Denizli için önemli bir projeye daha imza attıklarını belirtti. Tapu kayıtlarının çok özel olduğuna dikkati çeken Zolan, "Bu bilgileri vatandaşımıza ve şehrimize yapacağımız hizmetler noktasında en üst seviyede, en hızlı şekilde kullanacağız. Kent Bilgi Sistemi ve Coğrafi Bilgi Sistemlerimiz var, onun altlıklarını doldurmada da TAKBİS çok önemli. Onların da beslenmesi güncel halde tutulması gerekiyor" diye konuştu. Yeni sistem sayesinde vatandaşların emlak, imar, çevre temizlik servisi, işyeri açma ruhsatı gibi benzer işlemlerinde Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından görülmesi gereken güncel tapu verileri artık online olarak anında görülecek.



Yeni Asır


Geri Dön