20 / 04 / 2024

Antalya yeni çevreyoluna kavuşuyor!

Antalya yeni çevreyoluna kavuşuyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, havaalanı yoluna alternatif olacak Antalya trafiğine köklü çözüm getirecek projelerinden biri olan Altınova yolunda çalışmalar aralıksız devam ediyor.




Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, havaalanı yoluna alternatif olacak Antalya trafiğine köklü çözüm getirecek projelerinden biri olan Altınova yolunda çalışmalar aralıksız devam ediyor. Yol açma ve dolgu işlemleri tamamlanan yolda, ilk kat asfalt çalışmalarına geçildi. Yolun ikinci etabı ise 21 Ocak’ta ihaleye çıkıyor. 


Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapım İşleri Müdürlüğü Ekipleri Toptancı Hal- Havaalanı arasındaki ilk etabı tamamlamak için gece gündüz çalışıyor. Yol açma ve dolgu işlemleri tamamlanan yolda ilk kat bitümlü asfalt çalışmasına geçildi. Yaklaşık 5 kilometrelik yeni yolun 2.5 kilometrelik kısmına ilk kat asfalt serildi.  Bir yandan asfalt çalışması sürerken diğer yandan da kaldırım ve aydınlatmalar yapılıyor. Yağmur suyu drenajı ve diğer alt yapısı da hazır olan yolun Mart ayı başında tamamlanması hedefleniyor. 


2 ETAP İHALESİ 21 OCAK’TA


Havaalanı yoluna alternatif olacak Altınova yolu 3 etap halinde Kepez üzerindeki Korkuteli Kavşağı’na bağlanacak. Toptancı Hal Beşkonak Köprüsü- Havaalanı arasındaki ilk etap ile Göçerler- Beşkonak Köprüsü arasındaki ikinci etabı Büyükşehir Belediyesi yapacak. Göçerler’den Korkuteli Kavşağı’na ulaşan üçüncü etabı ise Karayolları Bölge Müdürlüğü tamamlayacak. Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, Göçerler ile Beşkonak Köprüsü’ne kadar olan ikinci etabın ihalesinin 21 Ocak 2016 tarihinde gerçekleşeceğini açıkladı. 


YENİ BİR ÇEVREYOLU


Altınova Yolu tamamlandığında Antalya adeta yeni bir çevre yoluna kavuşacak. Burdur ve Korkuteli istikametinden gelen araçlar şehir içine girmeden havaalanı ve Alanya istikametine ulaşabilecek. Alanya istikametinden gelen sürücüler de bu yolu kullanarak Antalya’nın Burdur çıkışına merkez trafiğini görmeden gidebilecek. Yol tamamlandığında Havaalanı Yolu ve Gazi Bulvarı’ndaki trafikte büyük rahatlama yaşanacak. 


Antalya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön