16 / 04 / 2024

Antalya'da 41 yeni tesis açıldı!

Antalya'da 41 yeni tesis açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte 41 tesisin açılışını yaparken Antalya’nın hem G20 hem de EXPO2016 ile Türkiye’nin öncü şehri olduğunun altını çizdi



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Antalya'da 841.5 milyon TL bütçeli 41 tesisin açılışını birlikte gerçekleştirdi. Kepez Arena'nın önündeki alanda on binlerce Antalyalının katıldığı tören alanı, al bayraklarla kırmızı beyaza büründü. Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş ile eski bakanlar Hayati Yazıcı ve Mehdi Eker de katıldı. Açılış kurdelesini birlikte kesen heyet, açılış töreninin ardından açılışını yapmak üzere EXPO 2016 alanına, 19 kilometrelik yeni açılan 2'nci etap raylı sistem hattıyla ulaştı. Antalya'nın, Türkiye'nin göz bebeği ve bir dünya şehri olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Dünyanın tüm renklerini ve güzelliklerini Antalya'da görmek mümkündür. G20 Zirvesi ve EXPO vesilesiyle şehrimize kazandırılan bağlantı yoları ve köprüler. Havalimanından gelirken, Antalya'yı yeniden bir şantiye haline dönmüş olarak gördüm. Antalya, Belek'ten Kemer'e kadar bir değişim ve dönüşümü hamdolsun bizim iktidarımızda yakaladı" dedi.


EXPO HASRETİ sona erdi Erdoğan, Antalya'nın EXPO'ya ev sahipliği yapmasının önemine de dikkat çekti. Olimpiyatlar ve dünya kupası sonrası en büyük uluslararası organizasyonlardan birinin EXPO olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Daha önce İzmir'i aday göstermiştik, sonuç alamadık. Olimpiyatlarda defalarca aday olmamıza rağmen sonuç alamamıştık. Türkiye er geç olimpiyatları da, dünya EXPO'suınu da alacak, bugün olmazsa yarın çok büyük organizasyonlar gelecektir" şeklinde konuştu.


YENİ TÜRKİYE'NİN ÖNCÜSÜ

Bu organizasyonların Türkiye'ye verilmemesinin yeterlilik konusu değil, siyasi sebeplere dayandığını anlatan Erdoğan, "Yeni Türkiye hedefimiz, işte bu tip sorunların üzerinden gelinmesini de sağlayacaktır. G20 zirvesi ile bunu aşmakta ilk adım atıldı. G20'lerin 1 numaralı zirvesi Antalya'da yapıldı. Antalya, yeni Türkiye'nin öncü şehirlerinden biri olma yolunda önemli adımlar attı" ifadelerinde bulundu. 841 milyon liralık 41 yatırımın açılışını gerçekleştirdiklerini hatırlatan Erdoğan, "Neden bunu diğerleri yapamadı? Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere onların hayalleri bile ulaşamaz" dedi. Yerel yönetimdeki farka dikkat çeken Erdoğan, CHP'li Mustafa Akaydın döneminde, daha önce başlanan hizmeti bile durdurmanın tercih edildiğini hatırlattı.


YALNIZ BIRAKMAYIZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu da dünya şehri Antalya'ya eserler kazandırmaktan gururlu olduklarını açıkladı. Antalya'nın 19 ilçesini tek tek sayarak selamlayan Davutoğlu, "Seçimler öncesi 27 Ekim'de Antalya'daydık. Siz bize bir kez daha tek başına iktidar sözü verdiniz, biz de Antalya'ya hizmet sözü verdik. Bugün de 1 Kasım zaferine güçlü katkı yapan illerden biri olan Antalya'ya teşekkür ederken, bir taraftan da kazandırdığımız eserleri açıyoruz" dedi. 1.5 yıllık Başbakanlığı döneminde Antalya'ya 6'ncı kez geldiğini hatırlatan Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, (Başbakanlığı döneminde) 28 kez geldiği Antalya'yı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.


ÇEVRECİLİĞİN MERKEZİ

EXPO organizasyonu için 1.8 milyar liralık yatırım yaptıklarını açıklayan Erdoğan, EXPO alanının sadece açılışla sınırlı kalmayacağını, 6 aydan sonra da sürekli olarak hizmet vereceğini açıkladı. Erdoğan, "Antalya dünya bahçeleriyle, Türkiye'nin en büyük kongre merkeziyle, Antalya'nın en büyük zenginliklerinden biri olarak yaşamını sürdürecek. Çevreciliğin merkezi oluşuyor. Türkiye'nin dünyaya tanıtımında farklı bir fonksiyon arzedecek. Antalya yeni bir zenginliğe adım atıyor" şeklinde konuştu.


YATIRIMIN TACI RAYLI SİSTEM

Başbakan Ahmet Davutoğlu Antalya'ya verdikleri sözleri hep yerine getirdiklerini belirterek, "841 milyon liralık yatırımı 41 kere maşallah diye açıyoruz. Bu raylı sistem bitecek diye söz vermiştik. 5 ayda rekor kırarak bitti. Bu ancak AK kadro başarısıdır. Antalya tam bir ekip ruhuyla çalıştı. Raylı sistem, yapılan yatırımın tacıdır, altın kolye gibi baştan başa Antalya'ya dolaşır" dedi.


ANTALYA'NIN YÜZÜ GÜLECEK

Antalya'ya hizmetlerin süreceğini vurgulayan Davutoğlu, "Türkiye'nin dünyaya açılan yüzü Antalya'dır. Antalya'nın yüzü gülüyorsa, Türkiye'nin yüzü güler. Antalya'nın yüzünü güldüreceğiz" şeklinde konuştu. Davutoğlu, 841 milyon liralık yatırımın 286 milyon liralık bölümünün Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştiğini belirterek, "Bir önceki belediye başkanı, iş başında olduğu bütün bir 5 yıl boyunca ne kadar yatırım yaptı. 270 milyon liralık yatırım yaptı. O, beş senede bu yatırımı zar zor yapar. Bizim belediyemiz tek bir açılışta 286 milyon liralık yatırım yapar. Fark bu" ifadelerinde bulundu.


YAŞAMIN MERKEZİ OLUYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Antalya'nın tarihi bir gün yaşadığını belirterek, "Antalya turizm, tarım, ticaret ve sağlığın merkeziydi. EXPO ile birliğin ve kardeşliğin merkezi oluyor" dedi. Tüm vaatlerin gerçekleştirildiğini söyleyen Çavuşoğlu, "Antalya'da 3'üncü havalimanımız olacak. Ne vaat ettiysek, inşallah gerçekleştireceğiz. 2'si devlet 5 üniversitemiz var. 10 üniversite olacak. Eğitimin de merkezi olacak. Kasım ayında G20 zirvesine ev sahipliği yaptı. Antalya yeni organizasyonlarla diplomasinin de merkezi olacak" diye konuştu.


ANTALYA'YA HIZ YAKIŞIR

Bakan Binali Yıldırım ise tarihi bir rekor kırarak 150 günde 19 kilometrelik raylı sistem hattının tamamlandığını söyledi. Bakan Yıldırım, "Böyle bir sürede tamamlanması değil, hazırlıkları dahi zor yapılır. Ama konu Antalya olunca iş başka. Antalya'ya da bu hız yakışır" dedi. Raylı sistemin test sürüşlerinin devam edeceğini açıklayan Yıldırım, 3 hafta sonra yolcu taşınmaya başlanacağını ifade etti.


DEVLETİN ZİRVESİ BULUŞTU

Menderes Türel, törenin Antalya tarihinde bir ilk olduğunun altını çizerek, "Devlet zirvesi Antalya'da buluştu. Antalya Antalya olalı böyle bir birlikteliği görmedi" dedi. Antalya için yeni bir fırsat dönemi içinde olunduğunu ifade eden Türel, "Açılacak 41 proje içinde belediyemizin de 286 milyon liralık 10 projesi yer alıyor. Bizden önceki bereketsiz 5 seneki yatırım 270 milyon liraydı. Onların 5 yılda yaptığı yatırımı, biz bir günde geçmiş oluyoruz. Antalya dünya şehri oluyor. Antalya kanatlandı uçuyor" şeklinde konuştu.



Sabah Akdeniz



Haber Cumhuriyet Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Antalya'daki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya’da yapılacak köprü ve havalimanı inşaatlarına ‘sevindi’: “Hamdolsun, Antalya’yı yeniden bir şantiye haline dönmüş olarak gördüm.” dedi. Erdoğan, 'tek vatan tek milet' vurgusu yaparak "Toprak, uğrunda ölen varsa vatan, yoksa tarladır" dedi.


Cumhurbaşkanı  Erdoğan, 'tek vatan tek milet' vurgusu yaparak "Toprak, uğrunda ölen varsa vatan, yoksa tarladır" dedi. Erdoğan, "Rengin şehidimizin kanından, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Ve bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatan. Ölen yoksa tarladır tarla. Ölen varsa vatandır. Rabiamızda gençler hep beraber, ne var? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" ifadelerini kullandı. 


Antalya'daki toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, "Hamdolsun, Antalya'yı yine, yeniden bir şantiye haline dönmüş olarak gördüm. Hükümetiyle, valiliğiyle, büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle bu konumuna uygun hizmetlerle buluşturmamız gerekiyor. Bugünkü yatırımları bu doğrultuda atılmış adım olarak görüyorum" diye konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:


Sevgili Antalyalılar, değerli kardeşlerim. Sizleri en kalbi duygularımla, hasretle, muhabbetle selamlıyorum. Malum, Antalya son dönemde çok sık ziyaret ettiğim şehirlerin başında geliyor. Geçen kasımda G-20 zirvesi için Antalya’daydık. Geçen ay  EXPO için buradaydık. Bugün hem toplu açılış hem EXPO 2016 Botanik Sergisi için yine buradayız. Antalya ülkemizin gözbebeği olmanın yanında bir dünya şehridir. Öyle ki, dünyanın tüm renklerini, güzelliklerini Antalya’da görmek mümkündür. Hükümetiyle, valiliğiyle, büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle bu konumuna uygun hizmetlerle buluşturmamız gerekiyor. Bugünkü yatırımları bu doğrultuda atılmış adım olarak görüyorum.


"Bundan önceki yerel yönetim, yapılan hizmeti durdurma çabasına girmişti"


Çeşitli bakanlıklarımızın ve büyükşehir belediyemizin şehrimize kazandırdığı 841 milyon lira yatırım bedeli olan pek çok eseri hizmete açıyoruz. Az önce Başbakanımızın, bakanlarımızın ve başkanımızın ifade ettiği raylı sistem geliyor. Antalyamızın uzun zamandır beklediği hizmetti. Ama bundan önceki yerel yönetim raylı sistemden pek anlamaz. O yapılan hizmeti durdurmanın çabasına girmişti. 310 milyon liralık yatırımla raylı sistem hattının ikinci aşamasının açılışını yapıyoruz. Bugün test açılışını yapıyoruz. İnşallah  sizler 1 ay sonra binmeye başlayacaksınız.


"Hamdolsun, Antalya'yı yeniden bir şantiye haline dönmüş olarak gördüm"


Şehir merkezi – havalimanı – EXPO arasındaki raylı sistem adeta rekor bir sürede tamamlandı. Büyükşehir belediyemiz tarafından alınan raylı sistem araçlarından ilk ikisini hizmete alıyoruz. Bir diğer önemli yatırım G20 ve EXPO vesilesiyle yapılan bağlantı yolları ve köprülerdir. Havalimanından gelirken hamdolsun, gerçekten Antalya’yı yine, yeniden bir şantiye haline dönmüş olarak gördüm. Belediye başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.


"Olimpiyatlarda netice elde edemedik"


6300 kişilik bir kongre merkeziyle Antalya yeni bir zenginliğe adım atıyor. Bunu niye diğerleri yapamadı? Neden? Bizim icraatlarımızın ulaştığı yere bunların hayalleri bile ulaşamaz. 100 metrelik EXPO kulesi, biyoçeşitlilik müzesi, şakaik terası, Osmanlı bahçesi, restoranlar gibi pek çok bölüm yer alıyor. Hepiniz davetlisiniz ha, geliyorsunuz değil mi? 25 bin ağaç, 5 milyon çiçek, 150 bin çalı ile çok güzel bir görünüme kavuşturuldu. Antalya da inşallah bahçecilikte bir EXPO. İzmir’i dünya EXPO’su için aday gösterdik. Aynı şekilde Olimpiyatlar’da netice elde edemedik.


"Toprak, uğrunda ölen varsa vatan, yoksa tarladır"


Bizim Rabiamız var değil mi? Unutmuyoruz değil mi? Tek millet. Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı, Abazası... İki, tek bayrak. Onların hepsi terör örgütlerinin paçavrası. Ve rengin şehidimizin kanından, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehidimizin ta kendisi. Ve bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak uğrunda ölen varsa vatan. Ölen yoksa tarladır tarla. Ölen varsa vatandır. Rabiamızda gençler hep beraber, ne var? Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. 


"Şehrimize alt ve üstyapıyla girecek para ne biliyor musunuz?"


Antalya bu konuda ilk adımı atmıştır. G-20 zirvesiyle Antalya zirve yapmıştır. G-20’lerin bir numarası Antalya’da olmuştur. Antalya yeni Türkiye’nin öncü şehirleri arasındaki yerini şimdiden sağlama almaya başladı. Şehrimize alt ve üstyapıyla girecek para ne biliyor musunuz? 1,8 milyar lira. Biliyorsunuz, EXPO için kurulan tüm tesisler serginin bitiminden sonra hizmete devam edecek.


"Antalya, rahmetli Özal'ın ifadesiyle çağ atlamıştır"


Antalya rahmetli Özal’ın ifadesiyle çağ atlamıştır. Antalya’nın ulaşım altyapısı 4,3 milyar lira yatırım yaptık. Eski rakamlarla 4,3 katrilyon yatırım yaptık, sadece altyapı. Ulaşım projeleri, hızlı trenler vs. Artık Antalya sahilden ülkemizin Orta Anadolu’daki şehirlerine, hatta İstanbul’a kadar bağlanıyor. 2020’ye kadar bu hedefler gerçekleşecek.


Cumhuriyet


Geri Dön