28 / 03 / 2024

Antalya'da 5 yıldızlı oteller harabeye döndü!

Antalya'da 5 yıldızlı oteller harabeye döndü!

Antalya'nın bir döneminin gözde otellerinden Divan Talya ve Ofo otelleri harabeye döndü.Hayalet yapıya dönen binalar bölge halkını tedirgin ediyor. 



Antalya'nın bir zamanlar gözde otellerinden biri olan Divan Talya ve Ofo otelleri hayalet yapı olarak şehrin ortasında kaldı. Sabah'tan  Furkan Yazıcı'nın haberine göre; özellikle Ofo Otel binası bağımlıların uğrak yeri olması nedeniyle bölge halkını tedirgin ediyor. 

Turizmin iki efsane oteli şehir merkezinde çürümeye devam ediyor. Bir dönem 5 yıldızlı hayatlara tanıklık eden Ofo Otel ve Talya Otel bakımsızlık nedeniyle harabeye döndü. Hayalet iki bina Antalya'nın estetiğine zarar verirken aynı zamanda bağımlılara ev sahipliği yapıyor. Antalyalılar, bu iki yapının ya yeniden hizmete açılmasını ya da yıkılmasını talep ediyor.

Uzun süredir atıl durumda olan Ofo Otel binası çürümeye yüz tutmaya başladı. Özellikle camları ve kapıları kırık bina bakımsız ve mikrop saçan bir merkez haline büründü.

Akdeniz'in içini görüntülediği otelin tavanlarındaki kablolar sökülerek madde bağımlıları tarafından talan edilmiş durumda. Geceleri madde bağımlılarının mekanı haline gelen bina çevreye de tedirginlik vermeye başladı. 

Youtuber stüdyo alanı 

Madde bağımlılarına ek olarak son dönemlerde  youtobe içerik hazırlamak isteyen gençler de binaya ilgi gösteriyor. Gün geçtikçe sayıları artan gençlerin Youtube platformu için çektikleri ilk videoların başında Ofo Otel geliyor. Binanın içine giren gençler buradaki odaları gezip otel hakkında bilgi verirken, çatı katına çıkarak buradan Antalya manzarasını gösteriyorlar. Gençlerin yayınladıkları videoların bazılarında otelin içerisine gezerken yaşadıkları korku dolu anlar dikkat çekiyor. Son dönemlerde sayısı bir hayli artan videolar tehlikeli sayılabilecek binayı merak uyandırarak başka kişilerin bu binaya gelmesi için teşvik ediyor.

Esnaflar şikayetçi 

Lara Örnek Mahallesi'nde bulunan esnaflar hayatlet binlardan şikayet ediyor. Bir an önce işlevlik kazanması aksi halde yıkılmasını isteyen esnaf, "Madde bağımlıları buraları mesken tuttu. Okul çıkışlarında öğrenciler binayı girmeye başladı. Son zamanlarda video çekmeye gelen yaşları 18-20 arasındaki gençlerin sayısı her geçen gün artıyor. Birilerine bir şeyler olmadan önlem alınmalı" ifadelerini kullandı.

Şehrin en uzun yapısı 

1990'lı yılların başında  Antalya'da yapılan ve 80 metre yüksekliği ile şehrin en uzun yapılarından biri olan 20 katlı Ofo Otel, 1998 yılında bankalara ödenmemiş borçlar nedeniyle yaşadığı hacizlerle itibarını kaybetti. Yaşanan hacizlerin ardından 23.3 milyon liralık değer biçilen 5 yıldız otelle ilgili yasal süreç henüz tamamlanamayınca işler sürüncemede kaldı.

Planlar iptal edilmişti 

Antalya Divan Otel, Vehbi Koç'un 25 Şubat 1996'da 95 yaşında iken hayatını kaybettiği otel olması nedeniyle Koç Grubu için de özel bir anlam ifade ediyor. Otelin yeniden inşasında yaşanan imar sorunu sonucu şirket oteli 2013'te geçici olarak işletmeye kapatmıştı. 5 katlı olarak yeniden yapımına imkan tanıyan imar planı 2 Eylül 2017'de Muratpaşa Belediyesi meclis toplantılarında kabul edildi. Ancak Antalya 4'üncü İdare Mahkemesi imar planlarını iptal kararı verdi. İstediği olmayan Koç Grubu' nun yeni dönem için yatırım kararı verdiği öğrenildi.


Antalya Aydınevler muhtarlık binası yenileniyor!


Geri Dön