27 / 04 / 2024

Antalya'da 947 bin TL'ye icradan satılık tarla!

 Antalya'da 947 bin TL'ye icradan satılık tarla!

Antalya 6. İcra Müdürlüğü, Muratpaşa İlçesi Gözeloba Mahallesi'nde bulunan tarlayı 947 bin 760 TL'den satışa çıkardı. Satış, 21 Eylül 2012 Cuma günü 09:30-09:40 saatleri arasında gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;


ANTALYA 6. İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Dosya No: 2009-2578 Ta.

Bir borçtan dolayı hacizli bulunan:

Tapu Kaydı: içe:ANTALYA/MURATPAŞA. Mahalle/Köy Adı: GÜZELOBA Mah. Cilt/Sayfa No: 90/8867, Ada/Parsel: 1064/5. Yüzölvümii: 3.949.00 nf. Ana Taş.Niteligi: TARLA, Hisse: TAM. Taşınmazın Beyanlar Kısmında: Beyan:! Ş BU TAŞINMAZLA ILGİU 06/09/1996 TARİH VE 5609 YEVMİYELİ İMAR UYGULAMASI İŞLEMİ HATALIDIR. 06/04/2005 TARİH VE 4193 YEV. Beyan: BU PARSELİN OLUŞUMUNDAKİ İHDAS İŞLEMİ TAPU KANUNU NUN 21. MADDESİNE VE İMAR KANUNU’NUN 18. MADDESİNE AYKIRIDIR. 31/01/2006 TARİH VE'1468 YEV. yazılıdır. Parseli Çaikaya-Albntaş Mahallesi'nde Özkarakoyunlu Caddesi'nin doğusunda ve iç kısmında bulunmaktadır. Parselin kuzeydoğusunda yaklaşık 200 m mesafede Toprak Kent Sitesi. Kuzeybatısında yaklaşık 250 m mesafede Karatay ve Burç siteleri bulunmaktadır. Güneybatısında 300 m mesafede kooperatif binalan ve güneyinde 200 m mesafede inşaat halinde kooperatif binalan yer almaktadır. Etrafındaki bu binalar yaklaşık zemin kat+15 kat olarak inşa edilmiştir. Parsel: Antalya Havaalanına ulaşımında kullanılan yola 300 metre. Havaalanına ise 2 km mesafede bulunmaktadır. Parsel üzerinde herhangi bir yapı ve tesis bulunmamaktadır. Keşif esnasında patlıcan ve dometes (idelerinin dikilmiş olduğu bilirkişilerce tespit edilmiştir.

Özellikleri: Parssel:Akdeniz Kırmızı toprak yapısında olup, kumlu-tınlı ve taşlan temizlenmiş olup; topoğrafik yapısı düzgündür. Taşınmazın çevresinde sulamaya elverişli kanallar mevcuttur. Tanm için gerekli bütün vasıllara sahiptir. Bulunduğu mevkiye kadar elektrik, su ve telefon hatlan getirilmiştir. Her nekadar parsel tapu kaydında tarla vasfında görünüyor olsa da keşif yapan bilirkişilerce Aksu Belediyesi imar Müdürlüğü teknik personelleri ile yapılan görüşmelerde: "Söz konusu parsel ve etrafındaki diğer parseller ile ilgili plan tadilattan yapılmakta olduğu içişleri Bakanlığı'ndan parsellerle ilgili kamu yaran onay karannın beklendiği" belirtiklerini imar sorunun kısa sürede giderileceği.aynca "2000 m2'yi geçen yellerin zemin kat+15 kat veya zemin kat+18 kata kadar Yüksek katlı imar izni verilebileceği" de belirtilmiştir. TÜM ALICILAR KDV'DEN MUAFTIR.

İmar Durumu: Dosya içerisinde bulunan Antalya Aksu Belediye Başkanlığının 01/07/2009 tarih ve 1714-3434 sayılı yanıt yazısında:"Satışa konu Cîüzeloba tapulaması 1064 ada 5 Parsel nolu taşınmaza ait olarak bulunduğu uygulama dosyasının bölgesel idari Mahkemesi'nin 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlanna ve parselasyon uygulamasının iptal karan olupımahkeme kararını yerine getirmek ve ilgili parsel üzerinde uygulama hatası yapıldığı gerekçesiyle tapu kaydı üzerinde şerh bulunmakta olup.uygulama hatalannın düzelmesi amacıyla revizyon plan çalışmalanna dahil edilen alan içerisinde kalmaktadır] Igili parselin imar durumunda mükerrer plan paftalanyla karşılaştırılmış olup 1/5000 ölçekli nazım imar planında konut alanı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planında TAKS: 0.30. KASK: 1.20 emsalde aynk nizam 4 katlı konut alanı olarak görülmekte iken, diğer 2.bir plan paftasında T.İ.A: 10004 ırf. inşaat alanı olarak belirlenmiş plan ibaresi görülmektedir. 1/5000 ölçekli nazım İmar planı ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planlan onaylanıp, mahkeme karan yerine getirilip ve uygulama hatası düzeltilineeye kadar parselle ilgili herhangi bir işlem yapılamamaktadır.",Denilmektedir.

Değeri: 947.760,00 YTL

Satış Saati: 9.30-9.40

Açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilecektir.

Satış Şartlan: 1- Satış 21.09.2012 günü yukanda yazılı saatler arasında Antalya 6. İcra Müdürlüğümün Kapısının önünde (Koridorda) açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa ala- caklan mecmuunu ve satış masrafta geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartiyle 01.10,2012 günü yukarda yazılı saatler arasında Antalya 6 icra Müdürlüğümün Kapısının Ününde (Koridorda) ikinci artırmaya çıkartacaktır, Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40’ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakta toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraftan geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetinin % 20'si nispetinde pey akçesi (Tiirası veya devlet tahvili dışındaki döviz kabul edilmeyecektir.) Veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye resmi, tapu satım harcı satış bedelinden ödenecek, damga resmi, tahliye ve teslim masraflar ile KDV, tapu alım harcı alıcıya air. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir

3-İpotek sahibi alacaklılaria diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklannı hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. ihale faikı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren lisesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukanda yazılı dosya numarası ile müdürlüğümüze başvurmalan ile satış ilanın tebliğ edilemeyen alakadarlara tebliğ yerine kâim olacağı ilan olunur.

(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleride dahildir.BASIN: 49766 (ım.bik.gov.tr)


İlan için tıklayın!



Geri Dön