25 / 04 / 2024

Antalya'da emlak piyasası canlandı!

Antalya'da emlak piyasası canlandı!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'da gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Karataş, ''Geçtiğimiz yılda turizm ve tarım sektörlerinde yaşanan sıkıntılardan sonra elimizde kalan son kale inşaat sektörüdür'' diye konuştu.



Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasıyla Antalya'da gayrimenkul piyasasında, yabancılara satışların arttığını açıkladı. Deniz Karataş, İnşaat sektörünün ülke genelinde hızlı bir değişim ve gelişim gösterdiğini söyledi. Karataş, İç kesimlerde konut metrekare fiyatlarının bin 500 TL civarındayken, sahil şeridinde ise bu rakamlar 4 bin ile 4 bin 500 TL aralığına çıktığım kaydetti. Antalya'nın bir dünya şehri olduğunu belirten Karataş, şunları kaydetti: 


'Antalya denizi, kumu ve güneşi ile ülkemiz turizmin dünyaya açılan penceresi. Ülkemiz Ortadoğu'ya komşu olması münasebetiyle çeşitli risklerle çevrili olsa da, bölgesinde güvenlik ve müreffeh bir gelecek umudunun lideridir. Antalya turistik olma özelliğinden dolayı, hem yurt dışından gelen potansiyel alıcılar, hem de Büyükşehirlerin yoğun stresinden kaçmak isteyenlerin ilgi odağı konumunda. Bu neden Antalya'yı konut yatınım açısından öne çıkarıyor. 


Mütekabiliyet Yasası'nın (Karşılıklılık ilkesinin kaldırılması) çıkmasıyla şehrimizde gayrimenkul piyasasında, yabancılara satışlar arttı. Hem şehir hayan, hem doğayı birlikte yaşamak isteyenler, sakin, kaliteli ve sosyal aktivitesi yüksek bir yaşamı hedefleyenler için Antalya şehri 1. Sırada talep görüyor" dedi. İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Karataş, inşaat sektörünün yüzlerce meslek dalına istihdam sağladığını belirterek, "Ülkemizde 2.2 milyon kişiyi istihdam eden sektörümüz ekonominin lokomotifi. Geçtiğimiz yılda turizm ve tarım sektörlerinde yaşanan sıkıntılardan sonra elimizde kalan son kale inşaat sektörüdür." 



Antalya Gazete Bir


Geri Dön