28 / 03 / 2024

Ukrayna’da emlak piyasasındaki kriz artık olgunlaştı!

Ukrayna’da emlak piyasasındaki kriz artık olgunlaştı!

Exchange Teknolojileri Merkezi analisti Maksim Orişçak yaptığı açıklamada Ukrayna’da emlak piyasasında krizin olgunlaştığını söyledi.



Exchange Teknolojileri Merkezi analisti Maksim Orişçak yaptığı açıklamada Ukrayna’da emlak piyasasında krizin olgunlaştığını ve satıcıların artık konut satmak için taviz vermek zorunda olacakları aşamaya girildiğini dile getirdi.

Orişçak’a göre, bu durum halkın satınalma gücünün düşüklüğü, ülkenin iç ve dış faktörler sebebiyle istikrarsız olması ve ulusal para biriminin devalüasyon ihtimalini barındırması sebebiyle olmuştur, çünkü bunun sonucunda ekonomi küçülmektedir.

Ukrhaber'de yer alan habere göre, yaptığı açıklamada “Emlak fiyatları yükselecek. Evini satmak isteyen herkes, alıcıya taviz vermek zorunda kalacak, eskisi gibi iyi bir anlaşma beklemeyecek. En pahalı gayrimenkul Kiev’de olmaya devam edecek ve elbette, fiyatlarda bir düşüş beklenmelidir. Bu bölge en büyük ekonomik aktiviteye sahiptir, insanlar her zaman başkentte çalışmaya gidecektir, bu nedenle bir dairenin metrekare başına mevcut ortalama fiyatının 1250 $ seviyesinde kalması muhtemeldir.” şeklinde konuştu.

Ukrayna’da, milletvekili Dmitro Natalukha başkanlığındaki milletvekilleri parlamentoya gölge emlak piyasasının seviyesini azaltmayı öngören bir yasa tasarısı iletti.

Tasarıda, her konuy hakkındaki bilgilerin tek bir veritabanına girilmesi gerekeceği belirtiliyor. Bu bir emlakçı ya da “yetkili kişi” tarafından yapılır. Bunun sonucunda, böyle bir prosedüre dahil olmadan, yasal olarak gayrimenkul satmak veya kiralamak imkansız duruma gelecek olup, ihlal için bir para cezası getirilecektir.

 

Ukrayna'nın Türkiye’den yeni insansız hava araçları alma talepleri var


Geri Dön