19 / 04 / 2024

Ukrayna emlak krizi

Ukrayna emlak krizi

Exchange Teknolojileri Merkezi analisti Maksim Orişçak yaptığı açıklamada Ukrayna’da emlak piyasasında krizin olgunlaştığını söyledi.

Çin'de emlak krizi giderek büyüyor! Dev gayrimenkul şirketi zorda!

Aldığı krediyi ödeyemeyen Çin’in en büyük emlak ve gayrimenkul şirketi olan Country Garden tasfiye dilekçesiyle karşı karşıya... 

Alman Emlak Federasyonu: Konut krizi göründüğünden daha derin!

Alman Emlak Federasyonu (ZIA) yayımladığı raporda ülkede yaşanan konut krizinin göründüğünden daha derin olduğunu belirterek, 2027 yılında 830 bin konut açığının olabileceğini kaydetti.

Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında rekor düşüş!

Konut fiyatlarında tarihi düşüşlerin yaşandığı Almanya'da ticari gayrimenkul fiyatlarında da yüzde 16,5 oranında düşüş yaşandı. Yaşanan bu durum ile ilgili olarak ülkenin ciddi bir emlak krizi ile karşı karşıya kaldığı belirtildi.

Küresel bankaları şimdi de 'emlak krizi' korkusu sardı!

Küresel bankaları bankacılık krizinden bir sene sonra şimdi de yeni bir korku sardı. Paylaşılan bilgilere göre dünyanın çeşitli bölgelerindeki bankalar, son günlerde ticari emlak sektöründeki kredilerde kayıpların arttığını kaydetti.

Emlak sektörü masaya yatırılıyor! Piyasanın eksik ve zayıf yönleri tespit edilecek! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası, emlak dünyasını düzenlediği çalıştayda bir araya getirecek. 2 gün sürecek çalıştayda emlak dünyasının sorunları, Türkiye’de ve dünya da artan konut krizi, çözüm yolları konuşulacak.

Avrupa'da emlak krizi büyüyor! En büyük emlak şirketi iflas bayrağını çekti! 

Avrupa'da emlak krizi gittikçe büyüyor. Avrupa'nın en büyük emlak şirketlerinden Signa'ya bağlı iki dev emlak şirketi iflas bayrağını çekti. 

Çin, ekonomisini tehdit eden emlak krizine böyle çözüm buldu!

Çin, ekonomisini tehdit eden emlak krizini düzeltmek amacıyla şimdiye kadarki en büyük hamlesini yapmak için harekete geçiyor. Çin emlak krizi için bankaları finansmanı artırmaya çağırıyor.

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın ağır yaptırımına uğrayan Rus oligarklar, yönlerini uluslararası anlaşmalara bağlı olmayan Kuzey Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs'ta emlak fiyatları resmen uçuşa geçti...

Emlak Konut GYO ve THY’nin Kanal İstanbul projesinde kura krizi!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Kanal İstanbul güzergahındaki projesinde kura krizi çıktı. İşte Arnavutköy Yenişehir Evleri'ndeki kura krizi ile ilgili detaylar...

Çin'deki emlak krizi: Ev sahipleri ve uluslararası ekonomi ne durumda?

Çin'deki birçok insan, ülkenin en büyük inşaat şirketlerinden bazıları tarafından sunulan ön satış fırsatları aracılığıyla, hala inşa edilmemiş konutları satın almak için ipotekli borçlanma yolunu tercih etti. Ancak, bu şirketlerin karşılaştığı borç sorunları, uluslararası ekonomi için endişe kaynağ

Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Otomobil ve ev krizi nasıl çözülür?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 8 maddelik o analizi...

Küresel gayrimenkul krizi yaklaşıyor mu? Emlak krizi finans sektörünü etkileyecek mi?

Dünya çapındaki merkez bankalarının faiz artırımları ile birlikte emlak piyasasında l söylentiler yeniden gündeme geldi. The Telegraph'ın haberine göre ticari gayrimenkul krizi finans sektöründe önemli bir etki yaratmayacak.

O ilçede emlak krizi büyüyor: Gardiyanlar cezaevinde kalmak istiyor!

Tatilcilerin gözdesi Bodrum'da emekçiler fahiş kiralar sebebiyle zor günler geçiriyor. Bodrum Belediye Meclis Üyesi Atilla Serttaş konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada memurların tayin talep ettiğini, gardiyanların “Cezaevinde koğuş açın orada kalalım.” dediğini kaydetti.

Ukrayna emlak krizi Haberi

Ukrayna emlak krizi

Exchange Teknolojileri Merkezi analisti Maksim Orişçak yaptığı açıklamada Ukrayna’da emlak piyasasında krizin olgunlaştığını ve satıcıların artık konut satmak için taviz vermek zorunda olacakları aşamaya girildiğini dile getirdi.

Orişçak’a göre, bu durum halkın satınalma gücünün düşüklüğü, ülkenin iç ve dış faktörler sebebiyle istikrarsız olması ve ulusal para biriminin devalüasyon ihtimalini barındırması sebebiyle olmuştur, çünkü bunun sonucunda ekonomi küçülmektedir.

Ukrhaber'de yer alan habere göre, yaptığı açıklamada “Emlak fiyatları yükselecek. Evini satmak isteyen herkes, alıcıya taviz vermek zorunda kalacak, eskisi gibi iyi bir anlaşma beklemeyecek. En pahalı gayrimenkul Kiev’de olmaya devam edecek ve elbette, fiyatlarda bir düşüş beklenmelidir. Bu bölge en büyük ekonomik aktiviteye sahiptir, insanlar her zaman başkentte çalışmaya gidecektir, bu nedenle bir dairenin metrekare başına mevcut ortalama fiyatının 1250 $ seviyesinde kalması...