18 / 04 / 2024

2. El emlak piyasasındaki düzenlemeler son aşamada!

2. El emlak piyasasındaki düzenlemeler son aşamada!

CNR Emlak Zirvesi 2017'de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan 2. El emlak piyasasındaki düzenlemelerin son aşamaya geldiğini söyledi.




Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOKİ'nin desteğiyle CNR Expo Yeşilköy'de gerçekleştirilen CNR Emlak Fuarı kapılarını dün açtı. Fuarla eş zamanlı olarak yapılan CNR Emlak Zirvesi de yoğun bir katılımla gerçekleşti. Sunuculuğunu Ali Çağatay'ın üstlendiği CNR Emlak Zirvesi'ne CNR Holding Genel Koordinatörü Cem Şenel, Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün,  TOKİ   Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan katıldı.

 

CNR Emlak Zirvesi 2017'de konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti. Türkiye'de dönüşmesi gereken 7.5 milyon konut olduğunu söyleyen Ceylan her yıl 500 bin konut ve iş yerinin dönüşmesi gerektiğini belirtti.

 

Türkiye'de gayrimenkul sektörünün son 15 yılda önemli gelişmeler kat ettiğini söyleyen Ceylan bunu destekleyen 3 faktörü şu şekilde sıraladı:

 

1-Refah seviyesinin yükselmesi
2-1950'li yıllardan beri devam eden göç
3-Kentsel dönüşümün etkisi

 

Devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının daha da hızlanacağını söyleyen Ceylan, "8 ilde 162 bin bina yani 1 milyon 150 bin birim yeniledik. Bu rakamları yeterli görmüyoruz. Hükümetle konuştuğumuz bir eylem planımız var" diye konuştu.

 

2. El emlak piyasasındaki düzenlemelere de değinen Bakan Yardımcısı Ceylan, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın 2. El Emlak piyasasında yaptığı düzenlemeler son aşamaya geldi, mevzuat boşluğu doldurulacak. Derli toplu ve disiplinli bir piyasa oluşacak." dedi.

 

Ceren YÖRÜK/CNREmlak2017
 


Geri Dön