25 / 04 / 2024

Antalya'da hazine arsaları 10 Mart'ta satışa çıkıyor!

Antalya'da hazine arsaları 10 Mart'ta satışa çıkıyor!

Antalya Defterdarlığı, Merkez Döşemealtı ve Aksu ilçelerindeki Hazine 'ye ait 5 adet taşınmazı, 10 Mart 'ta yapılacak ihale ilesatışa çıkaracak



Antalya Defterdarı Hidayet Mat, Antalya 'da 100 bin 490 parselde 7 bin 900 kilometrekare yüzölçüme sahip Hazine arsa ve arazisi bulunduğunu  belirterek, devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerin de eklenmesiyle  kent yüzölçümünün yaklaşık yüzde 60 'ının Hazine taşınmazı olduğunu söyledi.

Özellikle gelişmiş batı ekonomilerinin hiçbirinde bu kadar fazla devlet arazisi ya da atıl sermaye bulunmadığını, bu alanların tamamına yakınının ekonomiye  kazandırıldığını ifade eden Mat, özel mülkiyetin, devletin mülkiyet oranından  fazla olmasının kişi başına milli geliri de yükselttiğini belirtti.

Atıl devlet arazilerinin özel müteşebbislere verilerek yatırım, üretim ve  ekonomiye kazandırılmasının önemini vurgulayan Antalya Defterdarı Hidayet Mat,  Antalya 'da bulunan atıl vaziyetteki Hazine arsa ve arazilerinin ekonomiye  kazandırılması, iktisadi kaynakların etkin ve verimli kullanılması amacıyla  defterdarlık tarafından belirli periyotlar dahilinde satış ihaleleri açtıklarını,
bu ihalelerin mart ayı içinde de devam edeceğini vurguladı.

Mat, bu çerçevede Döşemealtı ve Aksu ilçelerinde bulunan toplam 2 bin 28 metrekare büyüklüğünde 366 bin TL değerinde 5 adet Hazine taşınmazının satış  ihalelerinin 10 Mart 2011 Perşembe günü yapılacağını bildirdi. Döşemealtı ve Aksu  ilçelerinde satışı yapılacak arazilerin konut yapımına uygun satılık Hazine arsası olarak ihaleye çıkarılacağını kaydeden Mat, satış bedelinin en az 1/3 'ünün  peşin olarak tahsil edileceğini, geriye kalan bedele de 0.75 faizle 24 ay  içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı getirildiğini bildirdi.

Mat, Hazine 'ye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler ise her türlü vergi resim ve harçtan  istisna olduğunu, satışı yapılan taşınmaz malların, satış tarihini takip eden 5  yıl süreyle emlak vergisine de tabi tutulmayacağını belirtti.

KİRAYA VERİLECEK TAşžINMAZLAR

Döşemealtı ile Kepez ilçesindeki bazı taşınmazların da kiraya verileceği bildirildi. Mat, Döşemealtı 'ndaki Kömürcüler köyünde bulunan 20 bin 980 metrekare  büyüklüğündeki tarlanın 11 bin TL yıllık bedel üzerinden 3 yıl süreyle tarımsal  amaçla kullanılmak üzere, merkez Kepez ilçesindeki Duraliler Mahallesi 'nde  bulunan 8 bin 42 metrekare yüzölçüme sahip, imar planında semt spor sahası olarak  ayrılan alanın da 85 bin TL yıllık bedelle 5 yıllığına kiraya verileceğini  kaydetti.

Kiralama ihalelerinin 10 Mart 2011 Perşembe günü Antalya Defterdarlığı ihale salonunda gerçekleştirileceğini belirten Hidayet Mat, söz konusu Hazine  taşınmazları hakkındaki bilgilerin Antalya Defterdarlığının resmi web sitesinde  www.antalyadefterdarligi.gov.tr yayınlandığını, vatandaşların buradan da  ayrıntılı bilgi edinebileceğini söyledi.

AA


Geri Dön