19 / 03 / 2024

Antalya'da hızlı tren seferleri 2020 yılında başlayacak!

Antalya'da hızlı tren seferleri 2020 yılında başlayacak!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, temeli atılan hafif raylı sistemin Expo 2016 Antalya'ya kadar açılışının gerçekleştirileceğini belirterek, hızlı tren seferlerinin ise 2020 yılında başlayacağını kaydetti.



Antalya-Alanya yolu (Anfaş, Serik ve Kadriye) köprülü kavşakları açılış töreni ile Meydan- Havaalanı- Expo raylı sistem hattının temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Feridun Bilgin. Antalya Valisi Muammer Türker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevli'ıt Çavuşoğlu, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili adayı Lütfi Elvan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, milletvekili adayları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, seçimden sonra Lütfi Elvan ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Antalya'da bir taraftan temeller atılıyor, bir taraftan projelerin açılışı gerçekleşiyor. Köprülü kavşakları birkaç ay çalışma ile açıyoruz. Bunlar bizim için bir başlangıçtır. Alanya'ya kadar köprülü kavşaklar yapıyoruz. Kaş'tan, Gazipaşa'ya kadar kesintisiz yollar olacak. Biz Antalya'da hızlı trenlerle otoyolla, Antalya'nın her tarafını Anadolu'ya, dünyanın her yerine, Londra'ya Kars'a, Tiflis'e, Çine' kadar götüreceğiz. Bu eserlerin mimarı AK Partidir" diye konuştu. 


Otoyol seferberliği 

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ise, Anfaş, Serik ve Kadriye köprülü kavşak açılışı ve Expo raylı sistem hattının temel atma töreni için bir araya geldiklerini belirtti. Yılda milyonlarca turisti ağırlayan Antalya'da trafik yükünü azaltmak ve ulaşım hizmetlerinde uluslar arası standartlara kavuşmak için büyük bir gayretle çalıştıklarını kaydeden Bakan Bilgin, "Ülkemizi dünya vitrininde temsil eden Antalya'mızı ulaşım ve iletişim bakımından ihya etmek olup, bu yoldaki çalışmalarımız süratle devam etmektedir. Antalya sadece turizm değil, uluslar arası etkinliklerle ayrı bir önem kazanmaktadır. 2003 yılında 6 bin 101 kilometre bölünmüş yolumuz varken, buna 13 yılda 17 bin 985 kilometre ilave etik. Toplamda 24 bin 86 kilometreye çıkardık. 13 yıl önce 6 ilimiz bölünmüş yolla birbirine bağlıyken bugün 75 ilimiz birbirine bölünmüş yolla bağlıdır. Bundan sonrada bölünmüş yol yatırımı devam edece. Geleceğin Türkiye'si yolunda otoyol seferberliğini başlatmış bulunuyoruz. Şuan ki otoyol uzunluğumuz 2 bin 285 kilometre olup, 2023'te 8 bin kilometre otoyol ağına sahip olması için çalışıyoruz" dedi. Açılışı yapılan yeni köprülü kavşaklara ilave olarak, Uncalı, Sanayi, Gebiz, Kocayatak, Çandır, Cumalı, Karadayı ve Boğazkent köprülü kavşaklarının proje çalışmalarını tamamlıyoruz. En kısa sürede ihalesi yapılacak. Ardından Manavgat'a doğru yolumuza devam edeceğiz. Kuzey Antalya çevre yolunun ihalesini yaptık. Antalya-Alanya otoyolunun proje çalışmaları devam ediyor. 


İzmir-Afyon-Antalya otoyolunun proje çalışmaları bitme aşamasına geldi. Bir ay içinde Serik Belek arasındaki 6.5 kilometrelik bölünmüş yolu tamamlayacağız. Demokrasi, Çallı ve havalimanı köprülü kavşaklarının yapımı Expo fuarına kadar tamamlanacak" diye konuştu. Meydan-Flavaalanı- Expo raylı sistem hattının 23 Nisan 2016'da yapılacak olan Expo'ya kadar açılışının yapılacağının altını çizen Bakan Bilgin, "Havalimanı ile kent merkezi birbirine kesintisiz bağlanmış olacak. Bu hat ile havalimanı otogar arası 37 dakikaya, kent merkezi ile havalimanı arası 17 dakikaya inmiş olacak. Antalya'nın batısına bir havalimanı daha yapacağız. Kaş Demre arasında yer tespit çalışmaları devam ediyor. Antalya adına denizcilikte de önemli çalışmalar üzerinde duruyoruz. Yeni yat limanları yapıyoruz. Varolanların kapasitelerini artırıyoruz şeklinde konuştu. 


Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Lütfi Elvan da, 3 köprülü kavşak ve raylı sistem hattının yatırımlarının gerçekleştirildiği önemli bir günü daha yaşadıklarını söyledi. AK Parti ile hizmetlerin devam ettiğini vurgulayan Bakan Elvan, "3 köprülü kavşağı açıyoruz. Hafif raylı sistemin temel atma törenini yapıyoruz. Bize ne demişlerdi, 7 Haziranda seçimlerinde çalışırken, 'Bunlar hayal kuruyorlar, bunlar betonla uğraşıyorlar, bu yatırımlar gerçekleşmez' diyorlardı. Buradan onlara selam olsun. Yine biz onlar içinde çalışıyoruz. Onlarda bu köprülü kavşakları ve raylı sistemi kullanacaklar. Herkese hizmet ediyoruz. AK Parti sözünün eri bir partidir. Lütfi Elvan sözünün eri bir kişidir. 


Mevlüt Çavuşoğlu, sözünün eri bir kişidir. Ne söz verdiysek sonuna kadar arkasındayız. Her birini teker teker gerçekleştireceğiz" dedi.Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, Antalya'nın çok önemli bir hizmet yağmuru ile yoluna devam ettiğini söyledi. 3 kavşağın açıldığı ve raylı sistem temel atma töreninde bir araya geldiklerini belirterek, "Raylı sistem KDV dahil, araçlarda dahil 420 milyon TL'ye mal oluyor. Araç temini belediye, 18 aracı belediye olarak biz alıyoruz. Raylı sistem hattının yapımı bakanlık tarafından yapılıyor. Kundu -Belek yolunu DSİ, üst yapısı eksik kalan köprülerin tamamlanması belediye tarafından gerçekleştiriliyor. Bugün yarım katrilyonluk bedeli olan eserlerin ya temelini ya da açılışını yapıyoruz. Bu raylı sistem hattı meydandan hava limanı ve Aksu, Expo'ya kadar 18.1 km devam edecek. Expo projesine yetiştirilmesi hedefleniyor. Antalya'nın önemli bir ihtiyacına cevap verecektir. Sadece Expo yatırımına tam 2 katrilyon bir yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bunların dışında alt yapısı ve raylı sistemle birlikte 4 katrilyonluk bir bütçeyi taşıyor Expo" diye konuştu. Antalya'nın yatırımlarla geliştiğini ve kalkındığını kaydeden Başkan Türel, "Bu yatırımlardan esnaflar da payını alacak. Bu yatırımların hepsi bir iş, istihdam ekmek kapısı olacaktır. Bu hizmetlerin nasıl yapıldığı meselesi bir kitap yazacak kadar uzundur. Bu hizmetleri, projeleri, Antalya'ya getirmek için gecemizi gündüzümüze kattık. Serik ve Manavgat'ta arıtma tesisini açıyoruz" dedi. Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya'da tamamlanmış ve açılması planlanan 36 proje olduğunu ve bedelinin 517 milyon TL'yi bulduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından Bakan Bilgin ve protokol ilk önce raylı sistemin temelini attı, ardından 3 köprülü kavşağın açılışını gerçekleştirdi.


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön