29 / 03 / 2024

Antalya'da konut sektörüne yönelik yabancı şirketler var!

Antalya'da konut sektörüne yönelik yabancı şirketler var!

Turizm ve tarım sektörleri başta olmak üzere Antalya'da 3 bin 201 yabancı ortaklı işletme faaliyetini sürdürüyor. Bunun dışında konut sektörüne dönük de şirket kuruluşları var.



Yabancı yatırımcının İstanbul'dan sonra en fazla şirket kurduğu kent olan Antalya'da 3 bin 201 yabancı ortaklı işletme faaliyetini sürdürüyor.


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) verilerine göre, yabancı ortaklı şirketlerin ülke olarak dağılımına bakıldığında ilk sırayı 493 şirketle Rusya Federasyonu alıyor.


Sermaye ülkesine göre Rusya'yı 438 şirketle Almanya, 185 şirketle Hollanda, 164 şirketle Suudi Arabistan, 142 şirketle Azerbaycan, 137 şirketle İngiltere, 135 şirketle Fransa, 120 şirketle İran ve 113 şirketle Kazakistan takip ediyor. Ayrıca, 98 Ukrayna, 93 ABD, 62 İspanya, 52 İtalya, 46 Avusturya, 45 Suriye, 34 Çin, 33 İsviçre, 32 Danimarka, 31 Britanya ve 29 Belçika uyruklu firma faaliyet gösteriyor.


"Antalya Türkiye'nin dışa açılan kapısı"


ATSO Başkanı Davut Çetin, yaptığı açıklamada, Antalya'da son 1 yılda 316 yabancı ortaklı şirketin açıldığını, 202 şirketin de kapandığını bildirdi.


Antalya'nın Türkiye'nin dışa açılan kapısı olduğunu ve İstanbul'dan sonra en çok yabancı sermayeli şirketin Antalya'da faaliyet gösterdiğini anlatan Çetin, şöyle konuştu:


"Antalya, Türkiye'nin turizm ve tarımsal üretim başkenti konumunda. Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyoruz. Turizmle kuvvetlenen uluslararası dostluklar ticarete de güç veriyor. Antalya'yı uluslararası yatırımcıların ilgi odağı yapıyor. Turizm ve tarım sektörleri dışında sanayi sektöründe de yabancı ortaklı şirketlerimiz bulunuyor. Antalya Serbest Bölgesi de yabancı ortaklıkların olduğu bir bölgemizdir. Son yıllarda madencilik sektöründe de yabancı sermaye girişi oldu. Bunun dışında konut sektörüne dönük de şirket kuruluşları var."





Dünya


Geri Dön