20 / 04 / 2024

Antalya'da Meydan-Aksu raylı sistemi projesinin temeli atıldı!

Antalya'da Meydan-Aksu raylı sistemi projesinin temeli atıldı!

Antalya'da ANFAŞ, Kadriye ve Serik katlı kavşakları trafiğe açılırken, Meydan-Aksu raylı sistemi ile Kundu ve Belek arasını 4 dakikaya düşürecek turizm yolunun temeli de atıldı



Antalya'da ulaşımın kilitlerini açacak yatırımlar ardı ardına geliyor. Dün düzenlenen törenlerle önce Kundu ile Belek turizm merkezlerini birbirine bağlayacak yola ilk asfalt döküldü. Ardından Meydan-Aksu raylı sistem hattının temeli atılırken Anfaş, Kadriye ve Serik köprülü kavşaklarının açılışı yapıldı. Kundu-Belek yolunun temel töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu asfalt makinesini kullanarak, projeye startı verdi. 


LÜTFİ ELVAN DA KATILDI 

Kavşak açılışlarına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ve eski Bakan Lütfi Elvan da katıldı. Lütfi Elvan 7 Haziran seçimleri öncesi projeleri açıkladıklarında, muhalefetten "Bu projeler yapılamaz" tepkisi geldiğini hatırlatarak, "Onlara buradan selam olsun. AK Parti sözünün eri bir partidir. Lütfi Elvan, Mevlüt Çavuşoğlu sözünün eri kişilerdir. Ne söz verdiysek sonuna kadar arkasındayız. Hepsini gerçekleştireceğiz. Antalya'nın milletvekili olmaya devam edeceğim. Sayın Çavuşoğlu ile el ele, omuz omuza Antalya için çalışacağız" dedi. 


EXPO İÇİN 4 MİLYAR TL 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, hem kendisinin hem de Lütfi Elvan'ın 7 Haziran öncesi açıklanan projelerin arkasında olduğunu vurgulayarak, "Seçimden sonra Sayın Elvan'la birlikte çalışacağız" dedi. Antalya'nın her yerinin şantiyeye dönüştüğünü ifade eden Çavuşoğlu, temelini attıkları turizm yolunun açılmasıyla Kundu'dan Belek'e 45 dakika yerine 4 dakikada gidilebileceğini bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya'nın hizmet yağmuruna tutulduğunu belirterek, "Yarım milyarlık yatırımın bugün açılışı ve temel atma törenini gerçekleştiriyoruz" dedi. EXPO 2016 projesinin yatırımlara etkisine dikkat çeken Türel, "EXPO 2016 içine 2 milyarlık yatırım yapılıyor. Ama Aksu Barajı, raylı sistemi gibi alt yapı projeleriyle birlikte 4 milyarlık bir yatırım hayata geçiriliyor" diye konuştu. 


YENİ KAVŞAK PROJELERİ 

Antalya Valisi Muammer Türker, yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kenti ziyaretleri sırasında toplu açılışlar yapıldığını hatırlatarak, "Kavşak projeleri dışında, bugün bitirilip açılışı bekleyen 36 proje var. Toplam bütçesi 517 milyon TL seviyesinde. Çok kısa sürede bu kadar proje tamamlandı" dedi. Bakan Feridun Bilgin ise Antalya'nın Türkiye'yi dünya vitrininde temsil ettiğinin altını çizerek, bu nedenle Antalya'yı ulaşım konusunda ihya etmek istediklerini ifade etti. Yeni kavşak projeleri hakkında bilgi veren Bilgin, "Uncalı, Sanayi, Gebiz, Kocayatak, Çandır, Cumalı, Karadayı ve Boğazkent köprülü kavşaklarının da proje çalışmalarını tamamlıyoruz, en yakın zamanda ihalelerini yapıyoruz" dedi. 


Sabah Akdeniz


Geri Dön