26 / 04 / 2024

Meydan Aksu raylı sistem

Meydan Aksu raylı sistem

Antalya'da ANFAŞ, Kadriye ve Serik katlı kavşakları trafiğe açılırken, Meydan-Aksu raylı sistemi ile Kundu ve Belek arasını 4 dakikaya düşürecek turizm yolunun temeli de atıldı

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda son durum ne?

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından “EXPO 2016 Antalya” sebebiyle yapılan Antalya İkinci Etap (Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Alanı Hattı) Raylı Sistemin parasının Antalya Büyükşehir Belediyesi bütçesinden kesilmeye başlandığını belirtti. 

Bursa Beşyol Kavşağı'nın temeli yarın atılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Meydanı – Terminal raylı sistem hattı kapsamında projelendirilen ve İstanbul Caddesi’nde kesintisiz ulaşımı sağlayacak Beşyol Kavşağı’nın temeli 08 Şubat Çarşamba (YARIN) günü atılıyor.

Bursa'da raylı sistem estetikle buluşuyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Meydanı – Terminal raylı sistem hattının yüksek olan perde duvarları standartlara uygun şekilde kısaltılırken, kent kültürünü yansıtan motiflerle süslü ferforje korkuluklar bir kent mobilyası gibi caddeye estetik bir görüntü katacak.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı açıldı!

Bakan Yıldırım, "Tam 150 günde Kasım 20'den Nisan 20'ye beş ay içerisinde Antalya şehir meydanından EXPO alanına kadar, 19 kilometre tren yolu, raylı sistem tamamlandı ve bugün açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Antalya Meydan-Havalanı raylı sistem hattı EXPO 2016'ya yetişecek!

Dünyanın en büyük şantiye alanı Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, toplam yatırım bedeli 385 milyon lirayı bulan şehrin dört bir yanındaki proje inşaatlarını basın mensupları ile gezdi.

Hüseyin Aksu, Aydın Belediye binası ve meydan projesini anlattı!

Hüseyin Aksu ile sohbetimizin altıncı ve son bölümünde, Aydın Büyükşehir Belediye binası (Sarı bina) hakkında konuştuk. Aksu, “Benim projem bu değildi, bidona çevirdiler, meydanı da mahvettiler” dedi.

Antalya'daki dev projeler eleştirilmemeli!

Antalya İleri Gazetesi köşe yazarı olan Umut Özen bugünkü yazısında Antalya'daki projeleri, yatırımları ve hizmetleri değerlendirdi. Özen, Meydan-EXPO raylı sistem projesi inşaatının devam ettiğini belirtti.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı'nda çalışmalar başladı!

Antalya Meydan-Havalimanı- EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi’nde yüklenici firma ilk rayları Tedaş Kavşağından Havaalanı köprü güzergahına kadar olan bölümünü döşemeye başladı.

Antalya Aksu üst geçidi köprüden geçecek!

Aksu üst geçidinde raylı sistemin unutulduğu iddiasını yanıtlayan Karayolları Bölge Müdürü dere yatağı nedeniyle projenin değiştiğini tramvayın köprünün üzerinden geçeceğini söyledi

Antalya'da Meydan-Aksu raylı sistemi projesinin temeli atıldı!

Antalya'da ANFAŞ, Kadriye ve Serik katlı kavşakları trafiğe açılırken, Meydan-Aksu raylı sistemi ile Kundu ve Belek arasını 4 dakikaya düşürecek turizm yolunun temeli de atıldı

Antalya EXPO Raylı Sistem projesinin ihalesi yapıldı!

Antalya 2. Aşama Meydan-Havaalanı-Expo 2016 Raylı Sistem Hattı İnşaatı ile Elektromekanik Sistemlerinin Temin, Montaj ve İşletmeye Alma İşleri ihalesi gerçekleştirildi.

Antalya EXPO Raylı Sistem projesi başlıyor!

Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi başlıyor. 8 firmanın davet edildiği ihalenin son teklif verme tarihi 20 Ağustos.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı projesi onaylandı!

Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi Projenin yatırım programına alınabilmesi için Devlet Planlama Teşkilatı Yüksek Planlama Kurulu’nun onayını da aldı.

Meydan Aksu raylı sistem Haberi

Meydan Aksu raylı sistem

Antalya'da ulaşımın kilitlerini açacak yatırımlar ardı ardına geliyor. Dün düzenlenen törenlerle önce Kundu ile Belek turizm merkezlerini birbirine bağlayacak yola ilk asfalt döküldü. Ardından Meydan-Aksu raylı sistem hattının temeli atılırken Anfaş, Kadriye ve Serik köprülü kavşaklarının açılışı yapıldı. Kundu-Belek yolunun temel töreninde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Dışişleri eski Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu asfalt makinesini kullanarak, projeye startı verdi. 


LÜTFİ ELVAN DA KATILDI 

Kavşak açılışlarına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin ve eski Bakan Lütfi Elvan da katıldı. Lütfi Elvan 7 Haziran seçimleri öncesi projeleri açıkladıklarında, muhalefetten "Bu projeler yapılamaz" tepkisi geldiğini hatırlatarak, "Onlara buradan selam olsun. AK Parti sözünün eri bir partidir. Lütfi Elvan, Mevlüt Çavuşoğlu sözünün eri kişilerdir. Ne söz verdiysek sonuna kadar arkasındayız. Hepsini gerçekleştireceğiz. Antalya'nın milletvekili...