26 / 04 / 2024

Antalya'daki dev projeler eleştirilmemeli!

Antalya'daki dev projeler eleştirilmemeli!

Antalya İleri Gazetesi köşe yazarı olan Umut Özen bugünkü yazısında Antalya'daki projeleri, yatırımları ve hizmetleri değerlendirdi. Özen, Meydan-EXPO raylı sistem projesi inşaatının devam ettiğini belirtti.



İletişim çağındayız hızına yetişmek mümkün değil, bilgiye ulaşmak artık saniyelik bir işlem. Her evde internet var, her akşam evlerimize misafir, onlarca kanal, lehte aleyhte yayınlar yapıyor. 


Siyasetin ağırlığı artı, eli kolu daha da güçlendi, ama modası aa heyecanı da eskisi kadar kalmadı. Dayımın evdeki halıyı alarak parti başkanının ayağına serdiği o günler geride kaldı, iyi de oldu. Oralardan buraya geldik.

 

Antalya'da tamamlanan ve devam eden yatırımlar vatandaşın rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için. Geçmişte, 'devlet Antalya için hiçbir proje üretmiyor şu yatırımları yapmıyor' diyerek eleştirilirken, devam eden dev yatırımların şantiye önlerinde siyasi pirim elde ederiz' düşüncesinde boy gösterenleri de görüyoruz. 


Merkez nüfusu 2 milyona dayanmış Antalya'yı hala taşra sanıyorlar. 

Kişi başına düşen araç bakımından Antalya Türkiye birincisi her 2,5 kişiye 1 araç düşüyor. 2 milyon 300 nüfuslu Antalya'nın trafikte her gün sadece merkezde 505 bin araç trafikte. Karayolları, Büyükşehir Belediyesi köprülü alt ve üst geçitler yapıyor. Siyaset yaparak "Yanlış proje' diyenler dilinizi eşek arısı soksun. 


Meydan-EXPO raylı sistem projesi inşaatı devam ediyor. Birileri yine bu güzel yatırımı sırf siyaset olsun diye eleştiriyor. Antalyalılar ve bu kente gelen misafirler fuar alanına rahat ve konforlu bir ulaşsın diye bu proje hayata geçiriliyor. 


Siyaset siyasi partilerde yapılır, kurumlarda değil. 




Umut ÖZEN/Antalya İleri


Geri Dön