24 / 04 / 2024

Antalya'daki yeni projeler Ocak'ta sırayla ihaleye çıkacak!

Antalya'daki yeni projeler Ocak'ta sırayla ihaleye çıkacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in 2015'te tanıtımını yaptığı projeler, yeni yılın ilk ayında peşi sıra ihaleye çıkıyor.



Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nin ihalesi 28 Ocak Perşembe günü yapılacak. İhale sürecinin ardından 720 günde tamamlanacak projeyle Antalya yeni bir alışveriş konseptiyle tanışacak. 


'EFSANE GERİ DÖNÜYOR' PROJESİ 

Yeni yılın ilk ayında 'Efsane Geri Dönüyor' sloganıyla paylaşılan Şarampol Caddesi projesi kapsamında, Tonguç ve Şarampol caddelerinin hemzemin ve tünel geçişiyle bağlanmasına ilişkin ayağı ihale edilecek. İhale 15 Ocak Cuma günü yapılacak. Çalışmalar 150 günde tamamlanacak. 


TELEFERİK 150 GÜNDE BİTECEK 

Büyükşehir Belediyesi 13 Ocak'ta ise Tünektepe teleferiği için ihaleye çıkacak. İhale, Sarısu ve Tünektepe'de yer alan istasyonların inşaat işleriyle birlikte, turnike geçiş ve bilet satış sisteminin kurulması ile hat üzerindeki eksikliklerin tamamlanması ve 8 kişilik taşıyıcı 36 kabinin teminini içeriyor. Teleferik, 150 günde devreye girecek. 


Sabah Akdeniz



Bu haber Kemergözcü Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Antalya Büyükşehir Belediyesi, ocak ayında art arda gerçekleşecek ihalelerle Doğu Garajı'nda ve Şarampol Caddesi'nde ilk kazmayı vuracak. Büyükşehir, İl Özel İdaresi'nden devraldığı Tünektepe teleferiğini de yaz aylarına yetiştirmek için 13 Ocak'ta ihale edecek. 


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in 2015'te tanıtımını yaptığı, mahalle sakinlerinin onayına sunduğu projeler, yeni yılın ilk ayında peşi sıra ihaleye çıkıyor. Tünektepe teleferiğinin tamamlanma süreci, Türkiye'nin en iddialı yayalaştırma projeleri arasında gösterilen Şarampol Caddesi'nde taşıt trafiğini çözmek için yapılacak tünel ihalesi ve ardından kent merkezinde 10 yıldır çukur kalan Doğu Garajı'nda klasik AVM anlayışının çok dışında Kültür ve Ticaret Merkezi ihalesi devam edecek.

DOĞU GARAJI 2017'DE TAMAMLANACAK

Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'nin ihalesi 28 Ocak Perşembe günü saat 10.30'da yapılacak. İhale Ali Fuat Cebesoy Caddesi ve arkeolojik kazı alanının sınırladığı 9132 metrekare alanda Büyükşehir Belediyesi'nin 2005 yılında Mimarlar Odası'yla ortak düzenlediği yarışmayla elde edilen projenin yenilenmiş halinin uygulanmasını içeriyor. İhale sürecinin ardından 720 günde tamamlanacak projeyle Antalya yeni bir alışveriş konseptiyle tanışacak.

Kentin yeni kültür ve ticaret merkezi, alışılagelen AVM'lerden farklı olarak sokağın içeriye çekilmesiyle iklimlendirilmiş yapılardan farklı, geçirgen ve açık, doğal hava akışının, ferah boşlukların olduğu bir yapı olarak projelendirildi. Yeraltında 700 araçlık otoparkıyla birlikte merkez, geleneksel halk pazarı, çarşı kültürünü yaşatan anlayışla yerli ve yabancı turistlere, Antalyalılara hizmet verecek. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi, İsmail Baha Sürelsan Konservatuarı ile Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nu da buraya taşınacak. Doğu Garajı Kültür ve Ticaret Merkezi'ne ruhunu verecek bu iki kurum için 700 kişilik konser ve tiyatro salonu yer alacak. Daha önce bölgeden taşınan halk pazarı ve festival çarşısı esnafı içinse projede 200 dükkan yer alıyor.

NEKROPOL ALANI HAZİRANDA GEZİLECEK

Projenin nekropol bölümüne ilişkin ihale ise Büyükşehir Belediyesi'nce mayıs ayında yapıldı. Yaklaşık maliyeti 21 milyon 220 bin lira olarak belirlenen projenin uygulanması için yapılan ihaleyi, 15 milyon 688 bin liralık teklifiyle Ardem Turizm Sanayi ve Konyaaltı İnşaat ortak girişimi kazandı. 420 günde tamamlanacak projeyle Türkiye'de bir ilk olarak arkeolojik bir kazı alanının üstten gezilmesine olanak sağlanacak. Sözleşme uyarınca firma, 9 Haziran 2016'da Attelia Antik Kenti Nekropol Alanı'nda çalışmaları tamamlayacak.

ŞARAMPOL'DE ÇALIŞMALAR BAŞLIYOR

Yeni yılın ilk ayında 'Efsane Geri Dönüyor' sloganıyla paylaşılan Şarampol Caddesi projesi kapsamında, Tonguç ve Şarampol caddelerinin hemzemin ve tünel geçişiyle bağlanmasına ilişkin ayağı ihale edilecek. İhale 15 Ocak Cuma günü saat 10.30'da yapılacak. İhale, sadece Antalya'nın değil Türkiye ve dünyanın en önemli yayalaştırma projelerinden biri olma iddiasını taşıyan projenin taşıt trafiğine ilişkin ayağını çözecek. İhale sürecinin ardından çalışmalar 150 günde tamamlanacak.

TELEFERİK 150 GÜNDE BİTECEK

Büyükşehir Belediyesi 13 Ocak'ta ise kapanan İl Özel İdaresi'nden devraldığı Tünektepe teleferiğinin tamamlanması için ihaleye çıkacak. Saat 10.30'da başlayacak ihale, Sarısu ve Tünektepe'de yer alan istasyonların inşaat işleriyle birlikte, turnike geçiş ve bilet satış sisteminin kurulması ile hat üzerindeki eksikliklerin tamamlanması ve 8 kişilik taşıyıcı 36 kabinin teminini içeriyor. Saate 1200 kişi taşıma kapasitesine sahip olacak teleferiğin, ihale sürecinin ardından 150 günde devreye alınması gerekiyor. 


Geri Dön