20 / 04 / 2024

Antalya'da riskli alanlar tespit ediliyor!

Antalya'da riskli alanlar tespit ediliyor!

Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında Antalya merkez ve ilçelerindeki riskli alanların tespitine yönelik çalışmalar tamamlandıktan sonra hem bakanlığa hem de ilgili belediyelere bildirilecek. Antalya'da riskli alanlar tespit ediliyor...



Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında Antalya merkez ve ilçelerindeki riskli alanların tespitine yönelik çalışmalar tamamlandıktan sonra hem bakanlığa hem de ilgili belediyelere bildirilecek. 



Kentsel Dönüşüm Yasası'nın çıkmasıyla birlikte Türkiye'deki bazı illerde çalışma başlatıldı. Meslek odalarının 80 bin binanın riskli olduğu yönündeki açıklamalarının ardından Antalya'da kentsel dönüşümün ne zaman uygulamaya geçirileceği merak edilir oldu. Vali Yardımcısı Turan Eren, Antalya'daki riskli alanların tespitine yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı. 


19 İLÇEDE BELİRLENİYOR 


Çıkarılan yasa uyarınca kentteki riskli alanlar ile riskli binaların tespitinin yapılması gerektiğini vurgulayan Turan Eren, "Alanların tespitini biz yapıyoruz. Çalışmalar mahalle mahalle yapılıyor. Sadece merkezde değil, 19 ilçede belirleniyor. Hepsini belirleyip ilgili belediyelere ve bakanlığa bildireceğiz. Riskli alanlardaki yapıların kentsel dönüşümle dönüşümünü sağlayacağız. Bir de tabi vatandaşın bireysel başvurusuyla çürük binaların tespitinin yapılması lazım" dedi.Seçim dönemine girmerkez ve ilçelerindeki riskli alanların tespitine bakanlığa hem de ilgili belediyelere bildirilecek ilmesi nedeniyle belediyelerin bu konuda pek hevesli olmadığını aktaran Vali Yardımcısı Turan Eren, seçim sonrası çalışmaların hızlanmasını beklediklerini kaydetti. Antalya'nın jeolojik olarak dördüncü derece deprem bölgesinden ikinci derece deprem bölgesi haline geldiğini de hatırlatan Turan Eren, bu nedenle kentsel dönüşümün Antalya için büyük önem taşıdığına değindi.


Antalya Gazete Bir 


Geri Dön