25 / 04 / 2024

Antalya'da yalıtımsız binalar nedeniyle enerjiye üç kat fazla para harcanıyor!

Antalya'da yalıtımsız binalar nedeniyle enerjiye üç kat fazla para harcanıyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, ısıtma ve soğutma için en pahalı enerji türü olan 'elektrik enerjisini' kullanan Antalya halkının yalıtımsız binalar nedeniyle enerjiye üç kat fazla bedel ödediğini söyledi...



Eryap A.Ş. CEO'su ve XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, ısıtma ve soğutma için en pahalı enerji türü olan 'elektrik enerjisini' kullanan Antalya halkının yalıtımsız binalar nedeniyle enerjiye üç kat fazla bedel ödediğini söyledi. Eruslu, ısıtma ve soğutma için en pahalı enerji türü olan 'elektrik enerjisini' kullanan Antalya halkının yalıtımsız binalar nedeniyle enerjiye üç kat fazla bedel ödediğini hem de merkezi bir ısıtma ve soğutma sağlamayan cihazlar nedeniyle sağlık sorunlarına neden olan binalarda yaşadıklarını vurguladı. Antalya'da düzenlediği toplantıda Türkiye genelinde, hem de Antalya kentinde yalıtım konusundaki gelişmeler hakkında bilgi veren Eruslu, Antalya'da yalıtımsız binanın yıllık ısıtma ve soğutma harcamasının 14 bin TL düzeyinde hesaplanmış olduğunu anlatarak, "Binalara yalıtım yapılıp enerji verimli hale getirilse bu maliyet 7 bin TL düzeyinde gerçekleşecektir" dedi. 


Büyük maliyetler Yapılan çalışmalara göre, Antalya'da bulunan toplam 140 bin binanın çok azının yalıtımlı olduğunu belirten Eryap A.Ş. CEO'su Emrullah Eruslu Antalya halkı, merkezi sistem yerine klima ile ısıtma ve soğutmayı tercih ederek, bir taraftan inanılmaz enerji harcarken diğer taraftan da çok büyük maliyetler ödüyor. Örneğin Antalya'da yalıtımsız binanın ısıtma/soğutma için yıllık harcaması 14 bin TL düzeyine ulaşırken, yalıtım yapılarak enerji verimli hale getirilmiş bir binanın yıllık gideri ise 7 bin TL düzeyinde kalıyor. Antalya halkı yalıtımsız binalar nedeniyle neredeyse 1 milyar TL fazla bedel ödüyor" diye konuştu. 


Antalya Akdeniz Manşet


Geri Dön