25 / 04 / 2024

antalyada yalıtımsız binalar

antalyada yalıtımsız binalar

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, ısıtma ve soğutma için en pahalı enerji türü olan 'elektrik enerjisini' kullanan Antalya halkının yalıtımsız binalar nedeniyle enerjiye üç kat fazla bedel ödediğini söyledi...

Türkiye'deki binaların yüzde 80'i yalıtımsız!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de yer alan binaların yüzde 80'inin ısı yalıtımı olmadığını söyleyerek enerji verimliliği ve iklim değişikliği konusunda yapılması gereken çalışmaları anlattı. 

Türkiye’deki mevcut yapı stokunun yüzde 80’i yalıtımsız!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu yaptığı açıklamada Türkiye'deki mevcut yapı stokunun yüzde 80’inin yalıtımsız olduğunu belirterek "Enerjimizi evlerimizin içini değil, atmosferi ısıtmak için harcıyoruz” diye konuştu.

Yalıtımsız binalarda enerjinin yüzde 80'i ısınmaya harcanıyor!

Avrupa’nın mantolama devi Baumit Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer konut ve iş yerlerinde yalıtım olmaması nedeniyle yüksek enerji harcamaları yapıldığını dile getirerek bu harcamaların yüzde 50 oranında azalabileceğini dile getirdi.

Su yalıtımı olmayan binalar depreme dayanamıyor!

Son yıllarda ülkemizde yaşanan depremler herkesi tedirgin ederken birçok binanın depreme dayanıklılığı da tartışılmaya başladı. Mapei Genel Müdürü Selman Tarmur su yalıtımı olmayan binaların depreme dayanmadığını dile getirdi. 

Ode Yalıtım'dan inşaat projelerinde su yalıtımı çözümleri sistemi!

ODE Yalıtım tarafından, inşaat projeleri için en uygun su yalıtımı çözümlerini dakikalar içerisinde bulan ODE Select sistemi geliştirildi...

Nova Uzman Yalıtım Çözümleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!             

Nova Uzman Yalıtım Çözümleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Cem Türk tarafından kuruldu.

Bina yalıtımında Avrupa'nın en büyükleri arasındayız!

BETEK Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, bina yalıtım malzemesi üretiminde Avrupa’nın en büyük pazarı olduğumu açıkladı. Küçükoğlu, ''Ülkemizdeki 22 milyon konutun yüzde 80’i hâlâ yalıtımsız. Gidilecek çok yol var'' dedi.

Su yalıtımsız binalara ruhsat verilmeyecek!

Yeni binalarda su yalıtımı zorunluluğu getiren yönetmeliğin binaların kaderini değiştireceğini vurgulayan Pelesen, "Kentsel dönüşüm sürecinde inşa edilen binalarda su yalıtımına öncelik verilmeye başlandığını görmek sevindirici bir gelişme" diyor...

Cari açığı binaları yalıtarak azaltalım!

Türkiye ısıtma-soğutmaya yılda 10 milyar dolarlık harcama yapıyor. Bunun 7 milyar dolarının yalıtımsız binalardan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Austrotherm Türkiye Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu, yalıtımın cari açığa ilaç olacağını söylüyor.

Su yalıtımıyla binaların kaderi değişecek!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Bugünkü topladığımız verilere göre binalarımızın ortalama ömrü 30 yıl. Bu binaları su yalıtımıyla yaparsanız bina ömürlerini 80-100 yıla taşımak mümkün olacak. Yönetmeliğin asıl katkısı bu olacak." dedi.

Su yalıtımıyla binaların ömrü 100 yıla çıkacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Resmi Gazete'de yayımlanan Su Yalıtımı Yönetmeliğine ilişkin, "Mevcut binalarda ömür 30 yıl ama bu binaların su yalıtımı doğru yapılırsa binaların ömrünü yaklaşık 80, 100 yıla çıkartabiliriz" diye konuştu.

Yalıtımsız binalara yapı ruhsatı verilmeyecek!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, binalara su yalıtımıyla ilgili uygulanacak kriterleri belirledi. Hazırlanan yönetmeliğe göre sudan etkilenecek hastaneler, okullar, yurtlar, kamu binalarında ve yüksekliği 51 metreyi geçen binalarda su yalıtımı yapılması zorunlu olacak.

17 milyon bina stoğunun yüzde 60'ı yalıtımsız!

Polisan Kansai Boya, ürettiği “Polisan Exelans Enerji Isı Yalıtım Paket Sistemi” ile toplamda 500 bin, son 3 yılda 250 binden fazla konuta ısı yalıtımı yapılarak yaklaşık 200 milyon TL enerji tasarrufu elde etti.

antalyada yalıtımsız binalar Haberi

antalyada yalıtımsız binalar

Eryap A.Ş. CEO'su ve XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, ısıtma ve soğutma için en pahalı enerji türü olan 'elektrik enerjisini' kullanan Antalya halkının yalıtımsız binalar nedeniyle enerjiye üç kat fazla bedel ödediğini söyledi. Eruslu, ısıtma ve soğutma için en pahalı enerji türü olan 'elektrik enerjisini' kullanan Antalya halkının yalıtımsız binalar nedeniyle enerjiye üç kat fazla bedel ödediğini hem de merkezi bir ısıtma ve soğutma sağlamayan cihazlar nedeniyle sağlık sorunlarına neden olan binalarda yaşadıklarını vurguladı. Antalya'da düzenlediği toplantıda Türkiye genelinde, hem de Antalya kentinde yalıtım konusundaki gelişmeler hakkında bilgi veren Eruslu, Antalya'da yalıtımsız binanın yıllık ısıtma ve soğutma harcamasının 14 bin TL düzeyinde hesaplanmış olduğunu anlatarak, "Binalara yalıtım yapılıp enerji verimli hale getirilse bu maliyet 7 bin...