20 / 04 / 2024

Antalya'daki 100. Yıl Spor Kompleksi, Millet Bahçesi oluyor!

Antalya'daki 100. Yıl Spor Kompleksi, Millet Bahçesi oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel yaptığı açıklamada Antalya'daki 100. Yıl Spor Kompleksi'nin Millet Bahçesi olarak kullanılacağını müjdeledi.




TOKİ, Antalya'daki 100. Yıl Spor Kompleksi'ndeki spor için ayrılan 40 bin metrekarelik alanda imar planı değişikliğine gitmiş ve ticaret ve turizm alanına dönüştürerek satışa çıkarmıştı.

Sözcü gazetesinden İsmail Akın'ın haberine göre, İlçe Belediyesi'nden habersiz KHK ile yapılan plan değişikliğine Muratpaşa Belediyesi askı sürecindeyken yasal itiraz hakkını kullandı. Daha sonra Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası iptal için idare mahkemesine dava açmıştı. Antalya 2. İdare Mahkemesi ise yapılan plan değişikliğini iptal etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bu gelişme üzerine Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne alanın bedelsiz verileceğini açıkladı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de alanın Millet Bahçesi olarak kullanılacağını ifade ederek, “Biz bu alanı Işıklar'daki projenin bir benzeri olarak projelendireceğiz” diye konuştu.

Devir ile ilgili bir açıklama Antalya CHP İl Yönetimi, alanın nasıl projelendirileceği, gerçekten Antalya halkının nefes alabileceği bir yeşil alanın olup olmadığının soru işareti olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada, geçmiş örneklere baktığımızda, buna benzer alanların belli başlı işletmelere tahsis edilerek, bir rant alanı haline dönüştürüldüğünü görmekteyiz denildi.


Geri Dön