25 / 04 / 2024

Antalya 100.Yıl Spor Kompleksi'nin imar planına karşıyız!

Antalya 100.Yıl Spor Kompleksi'nin imar planına karşıyız!

ATSO Başkanı Davut Çetin, 33 bin kişilik stadyum yapımı karşılığında TOKİ'ye devredilen 100.Yıl Spor Kompleksi'nde yapılaşmaya izin veren imar planı değişikliğine karşı olduklarını söyledi.



Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, 33 bin kişilik stadyum yapımı karşılığında TOKİ'ye devredilen 100. Yıl Spor Kompleksi'nde 40 dönümlük alanın "ticaret ve turizm alanı' olarak kullanılması için yapılan imar planı değişikliği ile 12 kata kadar yapı izni ile ıezidans yapılmasma karşı olduklarını söyledi. Çetin, "Bildiğimiz kadarıyla alan halihazırda 'bölgesel ve kentsel spor alanı' olarak imar planlarında yer alıyor. Bizim bu konudaki görüşümüz bellidir. Biz, çok gerekli olmadıkça imar plan değişikliklerine ve yapılan değişikliklerin bölgelere kaldıramayacakları ölçüde büyük yük getirilmesine karşıyız. Kaldı ki bahsi geçen bölge Antalya'nın göz bebeği alanlarından birisidir ve zaten yoğun trafiğin olduğu bir bölgedir. Biz ATSO olarak yıllardır Falez kavşağından Migros kavşağma kadar olan yolun yer altına alınması ve ortaya çıkacak devasa alanın Beachpark ile bütünleşik bir planlama ile bir kültür-sanat-spor-eğlence vadisi olarak değerlendirilmesi gerektiğini söylüyoruz. Bu konu ilgililer tarafından tekrar ele alınmalıdır"şeklinde konuştu. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Ağustos Ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Süleyman Özer Başkanlığı'nda ATSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Ağustos meclisine Antalya Valisi Münir Karaloğlu da katıldı. 


PARALEL YAPI ODA VE BORSALARI ELE GEÇİREMEDİ 


Meclis'teki konuşmasında Yeni FETÖ rantçılarının türediğini söyleyen ATSO Başkanı Davut Çetin, "Rakipleri hakkında dedikodu çıkaran, kasıtlı olarak ödemelerini yapmayanlar ekonomiye zarar vermektedirler. Ekonominin güvene ihtiyacı olduğu bir dönemde bir de bu fırsatçılara meydan verilmemelidir. Diğer taraftan, bu yapının kişiler meselesi değil, bir sistem konusu olduğu da dikkate alınmalıdır. Dolayısıyla, kişileri cezalandırmakla bu sorun bitmez. Gerçek çözüm; devletin içinde, kurumlarda ve ticarette siyasi, dini, etnik, ideolojik gruplaşmaların teşvik edilmemesi, izin veıilmemesidir. Ticaret ve sanayi odalarının, borsaların, bu yapı tarafından ele geçirilemediğini de özellikle ifade etmek istiyorum. Bakanlıkları, Silahlı Kuvvetleri, Emniyeti, Yargıyı, Üniversiteleri, dernekleri, şirketleri ele geçirmeye uzanmış bu yapı, odalara bu oranda sızamamıştır. Diğer kurumların yanında bizim camiamızdaki birkaç kişinin lafı bile olamaz. Oda ve borsalar bu dönemi en az fireyle atlatmışlardır. Tarafsız ve bağımsız olmanın, demokratik seçimlerin ne kadar değerli olduğu anlaşılmıştır "diye konuştu. 


YENİKAPI RUHU DEVAM ETMELİ 


Çetin'in konuşmasının ardından söz alan Vali Münir Karaloğlu, 15 Temmuz darbe girişimi ve ardından yaşanan terör olaylarını değerlendirdi. Karaoğlu, "Özellikle 2016'ya girmeden önce Rusya krizi, terör saldırıları ve darbe işgal girişimi ve geçen hafta sonu yaşanan saldırılar bunların hepsine bütün olarak bakıldığında alfabede örgütlerin kullanmadığı harf kalmadı. PKK, PDY, PYD, DHKPC, FETÖ ne sayarsanız sayın bunların hepsi aynı merkezden aynı elin kullandığı maşa örgütlerdir. 15 Temmuz'da son öldürücü darbeyi vurmak istediler ama hesap edemedikleri milletin gücü vardı. Devletin gücü ve milletin gücü darbeyi bertaraf etti. Ama şimdi bakıyoruz bazı illerimizde yine aynı el tarafından 15 Temmuz'un devamı niteliğinde olaylar yaşanıyor. Millet bu terörü gündemden atacaktır. Artık çok yorulduk enerjimizi terör olaylarına 40 yıldır çok fazla harcadık. Gerçek gündeme dönmemiz gerekiyor. Ama birileri buna izin vermemek için gerekeni yapıyor. Bunun tek ilacı Yenikapı ruhunun ülkede devam etmesidir. Bunun devam ettiğini de görüyoruz" dedi. 


ÜMİTSİZ OLMAYA GEREK YOK 


Antalya'da ana omurga taşıyıcı sektörün turizm olduğunu söyleyen Karaloğlu, "Turizm en çok etkilenen sektörlerden birisidir. Bu kadar sorunlarla uğraşan bir ülkenin bir kenti olarak ayda 1 milyon turisti ağırlamak önemlidir. Antalya'da önemli bir altyapı var. Turizmde yaşanan sorunlar kentin ekonomisini ve sanayisini ve sektörlerin tamamını olumsuz etkiliyor. Sıkıntılı bir yıl yaşıyoruz. Hükümetimiz buna yönelik olarak çıkış noktasında önemli adımlar attı, atmaya da devam ediyor. Ümitsiz olmaya gerek yok. Hem Türkiye'nin hem de Antalya'nın gerekli potansiyeli soranların çözümü için yeterlidir. Geçmişte yapılan atakları bugün tahlil eder yerine doğrusunu koyarsak bunda somaki krizlerden daha az zararla çıkar ve fırsata çevirme şansı verecektir" diye konuştu. 



Deniz TOPKAYA/Antalya Gerçek Akdeniz


Geri Dön