28 / 03 / 2024

Antalyalı otelciler futbol kulüplerinin peşinde

Antalyalı otelciler futbol kulüplerinin peşinde

Antalya'daki otel işletmecileri tıpkı THY gibi dev futbol takımlarının peşine düştü



Türk Hava Yolları'nın (THY) dünyanın en ünlü futbol kulüplerinden İspanyol Barcelona ve İngiliz Manchester United'a sponsor olması, turizmcileri de harekete geçirdi.

Fame Residence Hotels'in Genel Koordinatörü Erkut Kara, Antalya'da her yıl 2 bine yakın futbol takımının kamp yaptığını belirterek, "Fakat bunlar dünya markası olmuş takımlar değil. Asıl hedefimiz Barcelona, Chelsea, Manchester United ve Bayern Münih gibi devleri buraya çekmek." dedi. 

Kendileri dahil bölgedeki pek çok otelin büyük kulüplere sponsor olmak istediğini kaydeden Kara, "Ancak bu, hiçbir otelin tek başına altından kalkacağı bir şey değil. Her şeyden önce birlik sağlanması gerekiyor. Bunun yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) da bu işe omuz vermesini istiyoruz." diye konuştu. Erkut Kara, Fame Grubu olarak 2009'da 40 futbol takımını ağırladıklarını ifade ederek, gelecek yıl Ajax, PSV Eindhoven veya Feyenoord'u ağırlamayı planladıkları bilgisini verdi. Kara, "Asıl Bayern Münih'in peşindeyiz ama o pek kolay olmayacak." ifadelerini kullandı. Krize rağmen 2009'un hem sektör hem de Fame Grubu için iyi bir yıl olduğunun altını çizen Kara, 2010 için ise şu ana kadar yapılan üç uluslararası turizm fuarından olumlu sinyaller geldiğini anlattı.
Zaman

Basında yer alan diğer haberler

Federasyon destek versin Barcelona'yı Antalya'ya getirelim

Fame Residence Hotels Genel Koordinatörü Erkut Kara, "Federasyon destek versin. Biz sponsor olalım Barcelona, Chelsea, Manchester gibi ünlü takımların kamp dönemini Antalya'da geçirmelerini sağlayalım" dedi

Antalya'da faaliyet gösteren Fame Residence Hotels'in Genel Koordinatörü Erkut Kara, Antalya'da her yıl 2 bine yakın futbol takımının kamp yaptığını ifade ederek, "Ancak kamp yapan takımlar marka olmuş takımlar değil. Hedefimiz Barcelona, Chelsea, Manchester United, Bayern Münih gibi marka takımların kamp dönemini Antalya'da geçirmesini sağlamak" dedi. Bu takımları getirmek için kendileri dahil bölgedeki pek çok otelin sponsor olmaya hazır olduğunu belirten Kara, "Bu hiçbir otelin tek başına altından kalkacağı bir şey değil.
 
Takımlara belli bir sponsorluk bedeli ödenmesi gerekiyor. Bunu yapabilmek için her şeyden önce bir birlik sağlanması gerekiyor" dedi. Kara, Türkiye Futbol Federasyonu'ndan destek istediklerini belirterek, "TFF bu işe omuz verirse bu takımları getirmemiz daha kolaylaşır. Takımları Antalya'ya çekebilirsek ülkemizin tanıtımına büyük katkısı olur" diye konuştu. Fame olarak kendilerinin bu yıl Hollanda'nın üç büyük takımından birini getirmek istediklerini dile getiren Kara, Ajax, PSV Eindhoven veya Feyenoord'u ağırlamak için girişimlere devam ettiklerini söyledi.

150 milyon dolarlık yatırım
Erkut Kara, önümüzdeki dönemde biri İstanbul'da diğeri Mısır'da olmak üzere zincirlerine iki otel daha eklemek için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, İstanbul için 80, Mısır için ise 70 milyon dolarlık yatırım yapmak istediklerini söyledi. Kara İstanbul'un Anadolu yakasında açmayı planladıkları tesisin beş yıldızlı bir şehir oteli olacağını Mısır'da ise Sharm El Sheik'te resort bir otel açmayı planladıklarını belirtti.
Ender Bayar/Habertürk


Geri Dön