19 / 04 / 2024

Antalya'nın vizyon projeleri dünya vitrininde!

Antalya'nın vizyon projeleri dünya vitrininde!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, vizyon projelerini "invest Antalya" sloganıyla dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2015'te dünya vitrinine çıkardı.



Fransa'nın Cannes kentinde 10-13 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM 2015 başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi, vizyon projeleri; Kepezaltı Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Kruvaziyer Liman Projesi ve Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ile fuardaki yerini aldı. 93 ülkeden 4 bin 500 yatırımcıya ev sahipliği yapan fuarın ilk gününde Antalya Büyükşehir Belediyesi standı yatırımcıların ilgisini çeken stantlar arasındaydı. Büyükşehir Belediyesi bürokratlarından oluşan heyet, uluslar arası yatırımcılara vizyon projeleri tanıttı. 


İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Toplu Konut İdaresi Başkanı Ergiin Turan da Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret ederek, projeler hakkında bilgi aldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de MIPIM 2015 Fuarı'na katılmak üzere bugün Fransa'nın Cannes kentine gitti. 


MIPIM'de uluslararası yatırımcılar, şehir planlamacıları, alışveriş merkezleri, mimarlar, konut sektörü, belediyeler ve otel zincirleri bir araya geliyor. MIPIM Fuarı, gayrimenkul ve kentsel dönüşüm projelerinin uluslararası platformda tanıtılması, markaların önemli ortaklıklara imza atması, dünyadaki trendlerin takip edilmesi ve netvvork sağlanması açılarından dünyanın en büyük ve etkili platformu olarak nitelendiriliyor. 


Hürses




Haber Sabah Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Antalya Büyükşehir Belediyesi kentin marka değerine katkı sağlayacak vizyon projelerini 'Invest Antalya' sloganı ileniş dünyanın en büyük gayrimenkul fuarıj MIPIM'de dünya vitrinine çıkarıyor.


Antalya yapılan yatırımlar ve tanıtımlar sonrası tüm araştırmalarda emlak fiyatlarının en çok artış yaşanan kent oldu. Antalya, turizm alanında milyonlarca turisti ağırlayan dünyanın sayılı kentleri arasında yer alırken, Büyükşehir Belediyesi, aynı ilgiyi gayrimenkul yatırımları alanında da kente kazandırmayı hedefliyor. Antalya, harita üzerinde sadece tatil için ziyaret edilen bir şehir değil, şehrin doğal yapısı ve tarihi dokusuyla örtüşeıı dünya yatırımcılarının ilgiyle takip ettiği bir cazibe merkezi olacak. 


MIPIM'DE ANTALYA TANITIMI 


Antalya Büyükşehir Belediyesi, vizyon projelerini 'Invest Antalya' sloganıyla dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM'de dünya vitrinine çıkarıyor. MIPIM Fuarı'nda bu yıl, Antalya'nın marka değerine ciddi katkı sağlayacak 'çılgın' projeleri; Konyaaltı Sahil Projesi, Boğaçayı Projesi, Kruvaziyer Liman Projesi Kepez-Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi ve Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi'nin tanıtımı yapılıyor. 


ÇILGIN PROJE BOĞAÇAYI 


Türkiye'nin Kanal İstanbul'dan sonraki ikinci çılgın projesi olan Boğaçayı Projesi. Antalya'nın geleceğine yön verecek ve Antalya'ya çok önemli marka değer sağlayacak bir vizyon proje olacak. İçerisinde yaşam merkezleri, halka açık rekreasyon ve aktivite alanları, yat limanları, restoranlar1 yer alacak. Yaklaşık maliyeti 1 milyar lira olması beklenen Boğaçayı Projesi kapsamında büyük bir yat limanı, 40 kilometrelik yeni bir sahil oluşturulacak. Boğaçay nehrinin beslenme havzası içerisinde kalan 927 kilometrekarelik alanın tamamı ele alınarak havza bütünü içerisindeki her türlü afet ve altyapı riskine çözümler getirilecek. Projeyle, Konyaaltı bölgesini tehdit eden ciddi taşkın ve sel riskinin, sahilde yaşanan erozyonun da önüne geçilecek. 


TÜNEKTEPE'YE SİMGE TESİS 


Döner Gazinomun bulunduğu Tünektepe'de Antalya'nın gelecekteki simgesi olabilecek bir turistik tesis cazibe merkezi ve yaşam alanı projesi hayat bulacak. Teleferikle birlikte halkm da günü birlik ulaşabileceği, istifade edebileceği bir tesis olarak hizmet verecek. Tünektepe'ye ulaşım Sarısu'dan teleferikle olacak. 


DÜNYANIN EN GÜZEL SAHİLİ GELİYOR 


Büyükşehir Belediyesi, Antalya'nın pırlanta gerdanlığı Antalya, 6 kilometre uzunluğundaki Konyaaltı Plajına dünyanın en güzel sahil projesini uygulamaya hazırlanıyor. STK'ların yön verdiği proje ile Konyaaltı, içinde sosyal alanlar, meydan, kültür merkezlerinin de yer alacağı yepyeni bir çehreyle misafirlerini ağırlayacak. Projede; yeşil alanlar denize kadar kesintisiz ulaşacak, vatandaşlar için sahil önünde hiçbir engel ve duvar olmayacak şekilde düzenleniyor. Antalyalıların ve her yıl şehri ziyarete gelen on milyonlarca turistin en iyi şekilde faydalanacağı Konyaaltı bir dünya projesi olarak Antalya'nın değerine değer katacak. 


Sabah


Geri Dön