10 / 05 / 2024

Antalya’ya Şehir Hastanesi ve Tekno Şehir müjdesi!

Antalya’ya Şehir Hastanesi ve Tekno Şehir müjdesi!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya’ya 1000 yataklı Şehir Hastanesi ve Tekno Şehir müjdesinde bulundu. Çavuşoğlu, turizmin başlaması için planlama yapıldığını sözlerine ekledi.



Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'ya 1000 yataklı Şehir Hastanesi'nin ihale aşamasında olduğundan bahsederek sağlık turizmi için atak yapılacağından bahsetti.

ŞEHİR HASTANESİ MÜJDESİ

Sabah'tan Furkan Yazıcı'nın haberine göre; Türkiye'nin koronavirüs mücadelesinin dünyaya örnek olduğunu açıklayan Bakan Çavuşoğlu, Antalya'da mevcutta hizmet veren hastanelerden bahsedip şehir hastanesi için ihaleye çıkılacağından bahsetti. Bakan Çavuşoğlu, "Uzun süre yeri ve imarı ile ilgili işlemler devam etti. Şimdi ihale aşamasındayız. İnşallah onu da Antalya'mıza kazandıracağız" şeklinde konuştu.

SAĞLIK TURİZMİ VURGUSU

Sağlık turizmi için bütün çalışmaların sürdüğünü söyleyen Çavuşoğlu, "4 sene önce Hestourex çok önemli bir rol oynadı ve Antalya'mızda başladı. İlk sene bakanlığımızın himayesindeydi. Hestourex, Cumhurbaşkanlığımız himayesine alındı. Çünkü daha ilk yılında Türkiye'ye 4 binden fazla satın alma heyeti geldi. . İkinci ve üçüncü yılında 5 binden fazla katılımcı oldu. Anlaşmalar 30 milyar lirayı buluyor" ifadelerini kullandı.

TEKNO ŞEHİR DÜŞÜNCESİ

EXPO'nun durumuyla ilgili konuşan Bakan Çavuşoğlu, bu alanın şimdiye kadar atıl kalmasından üzüntü duyduğunu sözlerine ekledi. Çavuşoğlu, "Katılımcı ülkelere onların milli bahçelerinin korunacağı sözünü verdik. Tarım Bakanlığı burayı canlı tutmak için elinden geleni yapıyor. Burayla ilgili çok farklı fikir ve teklifler geldi. Fakat buranın sadece bir pandemi hastanesi olarak değerlendirilmesi doğru olmaz. Antalya'da Silikon Vadisi gibi bir Teknoşehir kurulması gerekiyor. Burası belki bunun için bir merkezde olabilir. Burayı cazibe merkezi haline getirip şehre katma değer katması lazım" dedi.

PLANLAMA YAPILDI

Salgın sürecinden normalleşmeye geçildiği sürede turizm konusunun önem kazandığından bahseden Çavuşoğlu, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un sektörden geldiğini ve oldukça başarılı olduğunu açıkladı. Bakan Çavuşoğlu, "Çalışmalarını kabine toplantısında paylaşıyor. Birlikte çalışıyoruz. Turistler gelecek ama nereye gelecek? Hangi şehirlere gelecek? Burada alınacak tedbirler ne? Sertifikasyona uyan otellerimiz turistlerini alabilecek. İlçe ilçe çalışmalar olacak. Kemer, Belek, Manavgat, Alanya, Gazipaşa... Turizm bakanımız 70 muhatabına mektup hazırladı. Biz muhataplarına ilettik ve hemen muhataplarımızı aramaya başladık" diye konuştu.

DİPOLOMASİ FORMU

Çavuşoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle yapılamayan Antalya Diplomasi Formu'nu önümüzdeki yıl yapılacağından bahsetti. Koronavirüs salgınının Antalya bazında iyi yönetildiğini, vaka sayısı ve ölüm oranının az olması nedeniyle Vali Münir Karaloğlu'na teşekkürlerini ileten Bakan, "Bugün bu nedenle Antalya güvenilir bir destinasyon olarak gösteriliyıor" açıklamaısnda bulundu.


Geri Dön