29 / 03 / 2024

Antalya'ya yamaç paraşütü pisti yapılacak!

Antalya'ya yamaç paraşütü pisti yapılacak!

Antalya'ya yamaç paraşütü pisti yapılacak. Tünektepe Döner Gazino İşletmesi bünyesinde yapılacak yamaç paraşütü pisti ile kışın bu sporu yapmak için Dubai’ye giden Avrupalı ve Rus paraşütçüler Antalya’ya çekilecek




Türk Hava Kurumu (THK) Genel Merkez Yönetim Kurulu üyesi ve Antalya Şube Başkanı emeldi Hava Kıdemli Albay Vasıf Yüceliş, Antalya İl Genel Meclisi tarafından turizmin çeşitlendirilmesi amacıyla Tünektepe bölgesinde İl Özel İdare tarafından işletilen Döner Gazino ve Oteli yakınında yamaç paraşütü pisti yapılması kararı alındığını söyledi. Yüceliş, "Antalya önümüzdeki birkaç yılda dünyanın en iyi yamaç paraşütü merkezi olacak" dedi. 

Teleferik yapımının tamamlanmasının inanılmaz derecede bu sürece katkı sağlayacağını dile getiren Yüceliş, "Antalya doğal güzelliklerinin yanı sıra yüzlerce lüks otele de sahip. Tünektepe' bölgesinin havalimanına yalan olması yamaç paraşütü yapan zengin Avrupalı ve Rus turistin buraya olan ilgisini artıracaktır"diye konuştu. 

Avrupalı ve Rus yamaç paraşütçülerinin kış aylarında Dubai'ye gittiğini ifade eden Yüceliş, "Biz de bu zengin yamaç paraşütü severleri Antalya'da 5 yıldızlı otellerde ağırlayabiliriz" dedi. Türkiye'nin en iyi yamaç paraşütü sporunun yapıldığı yer olan Fethiye Babadağı'nda yılda ortalama 60 bin uçuş yapıldığını kaydeden Yüceliş, "Sadece uçuş için bir turist ortalama 200 lira para bırakıyor. Bu gelirden tüm Fethiye esnafı ve turizm sektörü yararlanıyor. 

AntalyaTünektepe de mutlaka yamaç paraşüt merkezi haline getirilmelidir"şeklinde konuştu. 

THK'nun Karain'de yamaç paraşütü kursları açtığını ifade eden Yüceliş, "Tünektepe Yamaç Paraşütü Merkezi Projesi ile daha yükseklere çıkarak atlayış gerçekleştiren dünyanın zengin yamaç paraşüt sporcularını Türkiye'ye çekeceğiz. Katran Dağı'nda da yamaç paraşütü projesi başlattık " dedi. 

Dünyanın en iyi yamaç paraşütü eğitmeni Buhara eğitim verecek THK Antalya Şube Başkanı Vasıf Yüceliş, yaptıkları araştırma ve incelemeler sonucu Manavgat'ın yüksek irtifa atlayış (skype) sporuna çok uygun olduğunu saptadıklarını belirterek, "Çok yükseklerden saatte 70-100 kilometre hızla atlayış yapan meraklılar var. 'Manavgat'ı yüksek irtifa atlayış merkezi yapmak istiyoruz. 

Özellikle bu sporu yapan Avrupa ve Rusya'da zengin meraklılar var. Bu sporun yaygınlaşması için çalışacağız. Çünkü bu alanda dünyanın en iyi yamaç paraşütü eğitmeni Arif Kemal Buhara eğitim verecek. Buhara'yı dünya tanıyor. Motorsuz yamaç paraşütünde ise Türkiye'nin ve Avrupa'nın bir numaralı uzmanı Umut Aktürk var" açıklamasını yaptı. 


Ekonomi Gazetesi


Geri Dön