20 / 04 / 2024

Antik kentteki Roma Yolu restore edilecek!

Antik kentteki Roma Yolu restore edilecek!

Mersin’in Erdemli ilçesindeki Elaussia Sebaste Antik Kenti’nden Kızkalesi’ne kadar uzanan 5 kilometrelik Roma Yolu’nu temizleme çalışmalarına başlandı.



Bizans ve Roma dönemlerine ait nekropol, antik tiyatro, sarnıç ve su kemerlerinin bulunduğu Mersin’in Erdemli ilçesindeki Elaussia Sebaste Antik Kenti’nden Kızkalesi’ne kadar uzanan 5 kilometrelik Roma Yolu’nu temizleme çalışmalarına başlandı.


İtalya’nın Roma La Sapienza Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve kazı başkanı Prof. Dr. Annalisa Polosa, Roma Yolu çevresinin temizlenerek açılmasının ardından, yol güzergahında gerekli restorasyon çalışmalarının yapılacağını söyledi. Roma döneminde 2 bin yıl önce yapılan yolun açıldığında yol üzerindeki nekropollerin de ortaya çıkarılacağını ifade eden Polosa, bu yolun bölgeye artı bir değer katacağını aktardı. Polosa, çalışmaların tamamlanmasıyla yolun, dünyada arkeolojik gezi yürüyüşü düzenleyen grupların listesine gireceğini de dile getirdi. Polosa, çalışmaların bayramdan sonra devem edeceğini de sözlerine ekledi.


Yeniçağ 


Geri Dön