19 / 04 / 2024

Anzer balının 2022 yılındaki satış fiyatı belli oldu! İşte 2 Temmuz anzer balı güncel fiyat listesi

Anzer balının 2022 yılındaki satış fiyatı belli oldu! İşte 2 Temmuz anzer balı güncel fiyat listesi

Türkiye'nin en geniş endemik bitkilerinin yer aldığı Anzer yaylasında üretilen balın bu seneki satış fiyatı belli oldu. Rize'de üretilip coğrafi tescil işareti verilen Anzer Balı geçen sene bin 200 liraya satılıyordu. İşte 2 Temmuz Anzer balı güncel fiyat listesi...



Rize'nin İkizdere ilçesinde bulunan Anzer Yaylasında üretilen coğrafi işaret tesciline sahip Anzer balının 2-bu seneki satış fiyatı belli oldu. Geçen yıl kilogramı bin 200 liradan satılan Anzer Balı bu sene 2 bin liradan müşterilere satılacak.

Yeni sezonda 900 lira zamlanan anzer balının fiyatıyla açıklama yapan Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Muzaffer Deniz, kooperatifin yeni sezon için Anzer balının kilogram fiyatını 2 bin TL olarak belirlendiğini bildirdi.

Anzer balının yarım kilosu bin liradan 250 gramı ise 500 liradan satılacak.

Anzer Yaylasında üretilen balın üretim rekoltesi hava şartlarına değişiklik gösterebiliyor.

Üreticilerin bu sene için kovanlarında bekledikleri ürün ortalama 6 ton civarında bekleniyor.

Doğal şifa olarak bilinen Anzer balına her geçen gün talep artmaya devam ediyor.

Yaylanın rakım olarak 2 bin 500-3 bin metre yükseklikte olması ve arıların çok sayıda bölgede bulunan endemik bitkiden topladığı özlerden ürettiği Anzer balı Türkiye'nin en değerli balı olarak biliniyor 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön