19 / 04 / 2024

AOÇ tarım arazisi mi?

AOÇ tarım arazisi mi?

Şehir Plancıları Odası (ŞPO) Ankara Şube Başkanı Emre Sevim. Gıda. Tarımcılık ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Tarım alanlarını imara açmayalım" söylemiyle yayımladığı kamu spotunu düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.



Sevim, kamu spotunun tam aksine birçok alanda yapılaşma için tarım topraklarının değerini yok ettiklerini belirtirken. "AOÇ tarım arazisi değil mi?" diye sordu. 

Atatürk Orman Çiftliği'nin (AOÇ) bugüne kadar barındırdığı tarım alanları ve açık yeşil alanları ile Ankara'nın sağlıklı bir kent olabilmesi adına en önemli alanlardan birisi olduğunu anımsatan Sevim, "Sanki yapılaşma izinleri devlet otoritesi tarafından verilmiyormuşçasına 'Tarım alanlarını imara açmayalım' şeklinde bir acizlik ve aymazlıkla kamu spotları yayımlayan, tarım alanlarının yok olmasına izin vermeyeceğini deklere eden ve bizleri iş birliğine davet eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, bu söylemin tam aksine birçok alanda yapılaşma için tarım topraklarının değerini yok ettmektedir" dedi. 

Sevim, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın kurum görüşü olarak Ankapark Projesi'nin yapılmasına ilişkin AOÇ'de yapılan imar planı kapsamında söz konusu alanın 5403 sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu kapsamında olmadığını da vurgulayarak, "AOÇ'nin tarım arazisi niteliğinde olmadığı" anlamının çıkarılacağını dile getirdi. 


"YARGI KARARI GÖLGELENEMEZ" 

Toplantıda  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'ne verilen Ankara Bulvarı Uluslararası Ödülü'nü de değerlendiren Sevim, bu ödülü Slovenya'nın Ljııbljana Forumu'nun "Kentlerin geleceği; Sürdürülebilirlik, Akıllı, Kapsayıcı" sloganıyla verdiğini kaydederek ödülün Ankara Bulvarı'na verilmesiyle sloganına ihanet edildiğini söyledi. 

Sevim, "Melih Gökçek ilginç 'ödülü dile getirerek yargı kararını gölgeleyemeyecektir. Bulvarla ilgili bir başka davamıza da Ankara 8'nci İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir" dedi. 



Ankara Başkent 


Geri Dön