29 / 03 / 2024

AOÇ'deki ABD Elçiliği binasının inşaatı hızlandı!

AOÇ'deki ABD Elçiliği binasının inşaatı hızlandı!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde yapımına başlanan yeni ABD Büyükelçiliği binasının inşaatı hızlandı. 88 milyon dolara satılan arazide çelik bloklar yükseliyor.



Ankara’nın Çukurambar semtinde, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde yapımına başlanan yeni ABD Büyükelçiliği binası, hızla kat çıkmaya başladı. Yer altındaki garaj ve diğer bölümler de tamamlandı. Büyükelçilik binasında zeminden itibaren hazırlanan ve betonla kaplanmaya başlanan çelik bloklar yükseliyor.

Sözcü'den Yavuz Anlatan'ın haberine göre, 88 milyon dolara satılan arazide yapılan büyükelçiliğin önündeki caddeye de ABD’li siyahi Müslüman siyasetçi Malcom X’in adının verilmesi kararlaştırılmıştı. ABD Büyükelçiliği yerleşke-sinin bulunduğu parsel, 24 Mayıs 1983 günü Danışma Meclisinde benimsenen “Atatürk Orman Çiftliği arazisinden, 186 bin 441 metrekarelik kısmın satılması hakkında kanun” ile AOÇ’tan koparılmıştı. Arazi daha sonra parsellere bölünüp Milli Savunma Bakanlığı, Gazi Üniversitesi ve Karayolları Genel Müdürlüğü’ne verildi.

Gazi Üniversitesi de 2014’te kendi payını TOKİ’ye devretti. Ancak bu devir için Gazi Üniversitesi'ne verilmesi gereken parayı, bir inşaat şirketi ödedi.  TOKİ  de arsayı ABD misyonuna büyükelçilik binası yapılması için 11 Nisan 2014’te 88 milyon dolara sattı. 3 yıl sonra da arazide inşaat başladı.


Geri Dön