27 / 04 / 2024

Panorama Bursa 1326'nın inşaatı hızla yükseliyor!

Panorama Bursa 1326'nın inşaatı hızla yükseliyor!

Panorama Bursa 1326'nın inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor. İhale bedeli 20 milyon 912 bin TL olan müze için sanatsal çalışmaları ve kamulaştırma bedelleri ile birlikte toplam 35 milyon TL kaynak kullanılacak.



Projesi Bursa Osmangazi Belediyesi tarafında yapılan ve dünyanın 2. Türkiye'nin ise ilk panoramik müzesi olma özelliği gösteren Panorama Bursa 1326'nın inşaatı hızla yükselmeye devam ediyor. Müze, Osmanlı İmparatorluğu dönemini ve bu dönemde önemli bir konumda yer alan Bursa'nın fethini 3 boyutlu olarak anlatacak. 


Çevre dostu bina formunda inşa edilen Panorama Bursa 1326'da, fetih gününün üç boyutlu olarak yansıtıldığı canlandırma salonunun yanı sıra sergi salonları, toplantı salonları, kafeterya ve idari bölümler yer alacak.

20 milyon 912 bin TL ihale bedeli

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, müzenin Bursa turizmi çok önemli katkılar sağlayacağıı ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bursa’nın Fethini anlatacak olan panoramik müze, 40 metre çaplı dairesel bir yapıda olup, tavanı elipsoit kubbe formunda olacak. Bu yapının alt platformuna, yan duvarlarına ve tavanına 360 derecelik panoramik resim ve onu tamamlayan üç boyutlu çalışma yapılacak. Seyirci platformuyla yan duvarlar arasındaki 3 boyutlu platforma, perspektife uygun değişik boyutlarda, döneme ait mimari ve sanatsal öğeler yer alacak" 


Panoramik Müze için 4 yılda 2 bin 500 metrekare alan kamulaştırdıklarını sözlerine ekleyen Başkan Dündar, ihale bedeli 20 milyon 912 bin TL olan müze için sanatsal çalışmaları ve kamulaştırma bedelleri ile birlikte toplam 35 milyon TL kaynak kullanılacağını söyledi.



Geri Dön