29 / 03 / 2024

Apartman yönetim planı nasıl oluşturulur?

Apartman yönetim planı nasıl oluşturulur?

Bir binada apartman yönetim planı nasıl oluşturulur merak ediyorsanız, konu ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Apartman yönetim planı nasıl oluşturulur?

Apartman yönetim planı, binanın yapı iskan ruhsatı almadan önce müteahhit ile toprak sahipleri arasında kat irtifakı kurulmadan önce oluşturulan; tapuda kayıt altına alınan yönetim planını ifade ediyor. Peki bu apartman yönetim planı nasıl oluşturulur?


Apartman yönetim planı nasıl oluşturulur?

Apartman yönetim planında kat maliklerinin yapabilecekleri ve yapamayacakları işleri, hak ve sorumlulukları, apartman aidatlarına ilişkin hususlar, yönetim şekli ve kat maliklerinin apartman içerisindeki davranışları gibi konular hakkında hükümlere yer verilir.


Kat Mülkiyeti Kanunun esaslarına göre hazırlanan bu planda istenirse bazı maddelerin değişikliği yapılabiliyor. Bunun mümkün olabilmesi için kat maliklerinin 5'te 4 oyu aranıyor.


Değiştirilmesi karar alınan ilgili maddedeki değişiklik için izlenen sıra şu şekildedir; Genel Kurulda karar alınır, deftere işlenir ve tapudaki yönetim planında gerekli değişiklikler yapılır.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön