18 / 04 / 2024

apartman yönetim planı

apartman yönetim planı

Avukat Kadir Kurtuluş ile Stajyer Avukat Elif Hamzaçebi 'apartman yönetim planı' konusunu kaleme aldı. İşte 2 maddede apartman yönetim planı...

Apartman yöneticisi masrafa katılır mı?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun '30 dairelik apartmanda, apartman giderleri toplanıyor. Yöneticimiz bu giderlerden muaf tutuluyor. Yapılan masraflara yönetici ortak mıdır? Yönetim kurulundaki denetçi ve yardımcıların onayıyla, yönetici bu masraflardan muaf olabilir mi?' sorusunu yanıtladı

Apartman yönetim planının değiştirilmesi mümkün mü?

Apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenleyen plan olan apartman yönetim planının değiştirilmesi mümkün mü?

Apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Apartman Yönetim planı, kat mülkiyeti kuruluşunun belgelerinden biri olup; tapuda bulunuyor. Tapu Müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edilerek belli bir masraf karşılığında yönetim planı verilebiliyor. Peki, apartman yönetim planı nasıl hazırlanır?

Anagayrimenkulün yönetim planı nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince birçok bağımsız bölümden meydana gelen anagayrimenkul, kat malikleri kurulunca yönetiliyor. Yönetim tarzı, bu kurul tarafından kararlaştırılıyor. Peki, anagayrimenkulün yönetim planı nedir?

Apartman yönetim planı değiştirilebilir mi?

Apartman yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. Peki, apartman yönetim planı değiştirilebilir mi?

Apartman yönetim planı örneği 2015!

Bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmünde olan apartman yönetim planı, yönetim tarzını, kullanma maksat ve şekli gibi hususları düzenliyor. İşte apartman yönetim planı örneği 2015..

Apartman yönetim planı nereden alınır?

Apartman yönetim planı, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenleyen plana deniyor. Peki, apartman yönetim planı nereden alınır?

Apartmanda yönetim nasıl kurulur?

Apartman kanununa göre bir binada sekiz ya da sekizden fazla bağımsız bölüm olduğu takdirde, söz konusu apartmanda yönetimin oluşturulması zorunlu kılınıyor.Apartmanda yönetim nasıl kurulur?

Apartman yönetim planı nasıl yapılır?

Apartmanda, sekiz ve sekizden fazla bağımsız bölüm olması durumunda yönetimin oluşturulması zorunlu oluyor. Apartmanın nasıl yönetileceği ise yönetim planında belirtilir. Peki, apartman yönetim planı nasıl yapılır?

Apartman yönetim planı!

Apartman yönetim planı ile ilgili esaslar Kat Mülkiyeti Kanunun 28. maddesinde açıklanıyor. Buna göre apartman yönetim planı, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini içinde barındırıyor...

Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi?

Yönetim planına, yöneticilerin bağımsız bölüm malikleri arasından seçileceği hükmü konmuşsa kat maliki olmayan yönetici olamıyor. Eğer böyle bir hüküm konmamışsa kiracı da yönetici olabiliyor. Kat maliki olmayan yönetici olabilir mi?...

Kat malikleri yönetim planı!

Apartman ve site gibi sekizden fazla bağımsız bölüme sahip binaların yönetilmesi gerekiyor. Yöneticinin, kat malikleri kurulu toplantısında alınan kararlara istinaden kat malikleri yönetim planı hazırlaması gerekiyor...

Binalarda tadilat izni!

Apartmanlarda yapılacak tadilatlar için kat maliklerinin izni gerekiyor. Söz konusu binalarda tadilat izni ile ilgili hükümler haberimizde yer alıyor...

Örnek site yönetim planı!

Apartmanlarda ve sitelerde sekizden fazla bağımsız bölümün olması halinde yöneticinin seçilmesi ve bir yönetim planının oluşturulması gerekiyor. Söz konusu örnek site planı haberimizde bulunuyor...

Sembol Apartman Site Tesis Yönetim Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sembol Apartman Site Tesis Yönetim Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Sinan Kara tarafından kuruldu.

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

Avenue İş Merkezi Apartman Ve Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Avenue İş Merkezi Apartman Ve Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Fatih Erdönmez tarafından kuruldu.

Konut sitesi aidatlarına asgari ücret oranında artış kapıda! Tesis yönetim sektörü tepkili!

Asgari ücrete yapılan yüzde 34'lük yükselişin, apartman ve site aidatlarına da aynı oranda zam olarak yansıtılması ile ilgili hazırlıklar, tesis yönetim sektörü tarafından tepkiye neden oldu. 

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Doğa Apartman Site Yönetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Çelen tarafından kuruldu.

Prodan Plan Proje Yönetim Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Prodan Plan Proje Yönetim Anonim Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Prodan Plan Proje Yönetim Anonim Şirketi'nin merkezi Bağcılar'da yapıldı.

Apartman yönetim süreçleri tek platformda toplanıyor!

FinTech girişim kurucusu Insha Ventures, hayata geçirdiği  online tahsilat platformu Kozmos ile apartman yönetim süreçlerini tek çatı altında toplamaya hazırlanıyor.

Tasfiye edilen kooperatifte eski yönetim planı geçerli olur mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, 170 haneli yazlık bir sitede hisse sahibi olduğunu aktaran okuyucu, kooperatiflerini tasfiye ettiklerini belirtti. Okuyucu, eski yönetim planının, kurulların ve kararların geçerli olup olmadığını sordu.

Sitelerde yönetim planı nasıl alınır?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda 20 senelik sitede yönetici seçildiğini ve elinde sitenin yönetim planının olmadığını belirten okuyucu, tapuya başvurduğunu, tapudan şahsen bu  işlemin yapılmadığı yanıtını aldığını aktardı. Okuyucu, yönetim planı için beklemenin gereği olup olmadığını sordu.

Apartman yöneticiliği için gerekli evraklar!

Apartmanda yönetim için, kat malikleri kurulu toplantısında seçim yapılıyor. Peki apartman yöneticiliği için gerekli evraklar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...

Bina yönetim planı örneği!

Kanun kapsamında bina yönetim planı, bütün kat maliklerini bağlayan bir sözleşme hükmüne sahip olurken, apartmanın yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini gösteriyor. Peki bina yönetim planı nasıl hazırlanıyor? İşte bina yönetim planı örneği...

Kat irtifakı yönetim planı örneği 2021!

Kat irtifakı yönetim planı nedir? Kat irtifakı yönetim planı olur mu? Kat irtifakı yönetim planı neden kurulur? Kat irtifakı yönetim planı örneği 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilen soruların cevapları...

Sitelerde yönetim planı tescil edilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, '3 blok, 140 bağımsız bölümlü sitemizin ilk yönetim planı 2007 tarihli ve tapuda tescilli. 2010’da yeterli çoğunluk ile onay almış olan yeni yönetim planının, tapuda şerh edilmiş olmasa dahi geçerli plan olduğunu anlıyorum. Doğru yorumluyor muyum?' sorusunu cevapladı.

apartman yönetim planı Haberi

apartman yönetim planı

1.Yönetim planı nedir?

Apartmanda kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulurken tapuya, yönetim planı verilmesi ve tapuda yönetim planının saklanması zorundadır. Bu belge, bütün daire, işyeri vb. alan (bağımsız bölüm) sahiplerini bağlayan bir sözleşme hükmündedir. Özetle, yönetim planı kat mülkiyetinde, apartmanın yönetimi ile alakalı kuralların bulunduğu belgedir. 

2.Yönetim planının kapsamı nedir?

Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 28’de yönetim planının kapsamıyla ilgili düzenlemeler mevcuttur. Yönetim planı, aşağıda ayrıntılı olarak açıklanacak olduğu üzere, apartmanın yönetim biçimini, apartmanı kullanma amaç ve biçimini, yönetici ve denetçilerin görevleri gereği alacakları ücreti ve yönetimle alakalı diğer konuları düzenler. 

a.Yönetim biçimi: 

Apartmanın ne şekilde yönetileceği, yönetim planına koyulan kurallarla belirlenir. Daire, işyeri vb. alan sahiplerinin yani kat maliklerinin kurulunun toplanması ve karar alması, kararların bütün kat maliklerine duyurulması, yönetici sayısı, yöneticinin seçim usulü,...