25 / 04 / 2024

Sitelerde yönetim planı nasıl alınır?

Sitelerde yönetim planı nasıl alınır?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda 20 senelik sitede yönetici seçildiğini ve elinde sitenin yönetim planının olmadığını belirten okuyucu, tapuya başvurduğunu, tapudan şahsen bu  işlemin yapılmadığı yanıtını aldığını aktardı. Okuyucu, yönetim planı için beklemenin gereği olup olmadığını sordu.



Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda 20 senelik sitede yönetici seçildiğini ve elinde sitenin yönetim planının olmadığını belirten okuyucu, tapuya başvurduğunu, tapudan “Şahsen olmuyor. E-Devlet’e girerek gerekli basamakları yazıp, açıklayıcı şekilde dolduracak ve telefonunuza gelen numara ile bize geleceksiniz.” yanıtını aldığını belirtti. Her zaman gerekli olan yönetim planı için beklemenin gereği olup olmadığını soran okuyucu, doğrudan internete girip plana ulaşmanın mümkün olup olmadığını sordu. İşte Tamer Heper'in yanıtı...

Sitelerde yönetim planı nasıl alınır?

****

Okuyucu yönelttiği soruların hepsinde haklı. Elbette herke internete sahip olmayabilir. Sonra herkes interneti kullanma yetisine sahip olmak zorunda da değil. İki üç sayfalık bir belge için günler sonrasına randevu vermenin de bir anlamı yok. Yani bu kadar basit işlemler daha kolay şekilde yapılmalı. Fakat bir unsur daha var.

Şu şekilde; çok yakın zamana kadar bir gayrimenkul alım satımı gerçekleştirmek içib mutlaka o gayrimenkulün yer aldığı bölgeye gidilip, o bölgedeki tapu müdürlüğünde işlem yapılması şarttı. Örneğin İstanbul’da oturuyorsunuz, Erzurum’daki tarlanın satışını yapaksınız, kalkıp Erzurum’a gidilmesi şarttı. Fakat devreye bilgisayar sisteminin alınmasıyla bütün tapu müdürlükleri birbiriyle bağlantılı hale geldi. Şimdi Erzurum’daki arsanızın satışını, İstanbul’dan gerçekleştirebiliyorsunuz. Bu işleri büyük ölçüde kolaylaştırdı. 

Sitelerde yönetim planı nasıl alınır?

****

İkincisi, yine çok yakın bir geçmiş zamanda sabah saat 10.00’a kadar tapu dairesinin kapısında kuyruk oluyor, sıra numarası alıyor, akşama kadar yine kapıda sıranızın bekliyor ve saatlerce sıkıntılar yaşanıyordu. Oysa şimdi sıra numarasını yine internetten alıyorsunuz, size saati bile belirtiyorlar, o saatte gidip işleminizi gerçekleştiriyorsunuz. Bu büyük kolaylıklar da göz ardı edilmemeli.

Fakat yine de bir yönetim planı talebi için ya da bu gibi çok basit işler içinde işlemler kolaylaştırılmalı. Yani okuyucu bu noktada haklı. 

Sitelerde ortak alanların kullanımı nasıl olur?


Geri Dön