23 / 04 / 2024

Apartman yönetimi hazirun cetveli!

Apartman yönetimi hazirun cetveli!

Apartman yönetimi hazirun cetveli nedir? Apartman yönetimi hazirun cetveli ne işe yarar? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Apartman yönetimi hazirun cetveli!

Hazirun cetveli, yönetimin zorunlu kılındığı apartmanlarda ve birçok şirkette genel kurul toplantı hazırlıkları arasında yapılması gereken işler arasında yer alıyor. Buna göre ilk olarak "Hazirun cetveli nedir?" sorusunu yanıtlayalım. Daha sonra ise "Apartman yönetimi hazirun cetveli" hususuna değinelim.


Hazirun cetveli

Hazirun cetveli, şirketlerde firma ortaklarının sahip oldukları hisse paylarını gösteren belgeye deniyor. Genel Kurul toplantılarında, toplantı için yeter sayısını görmek için bu belge üzerinden yoklama yapılıyor. Buna göre toplantı nisabının bulunup bulunmadığı anlaşılıyor.


Apartman yönetimi hazirun cetveli nedir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, hazirun cetveli firma ortaklarını gösteren liste olarak karşımıza çıkıyor. Apartmanlarda hazirun cetveli ise, kat malikleri listesi olarak ifade ediliyor.


Burada da, Kat Malikleri Kurulu Toplantı döneminde toplantıdan önce yapılacak hazırlıklar arasında yer alıyor. Hazirun cetveli, toplantıya katılanların asıl ve vekilleri tarafından imzalanıyor.


Böylece, Hazirun Cetveli ile toplantıya kimlerin, hangi kat maliklerinin katılıp katılmadığı belirlenmiş oluyor.




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön