25 / 04 / 2024

Apartmanda köpek beslenir mi?

Apartmanda köpek beslenir mi?

Apartmanda kat malikleri arasında tartışmalara konu olan hususlar arasında kedi köpek beslenmesinin yasak olup olmadığı yer alıyor. Peki, apartmanda köpek beslemek yasak mı? Apartmanda köpek beslenir mi?



Apartmanda köpek beslenir mi?

Evcil hayvanlar; İnsan tarafından kültüre alınmış ve eğitilmiş hayvanlar olarak karşımıza çıkıyor. Kedi ve köpekler evcil hayvanlar arasında bulunuyor.


Apartmanda kat malikleri arasında tartışmalara konu olan hususlar arasında kedi köpek beslenmesinin yasak olup olmadığı yer alıyor. Peki, apartmanda köpek beslemek yasak mı?


Kat Mülkiyeti Kanununa göre düzenlenen, yönetim planında; bağımsız bölüm, eklenti ve ortak yerlerinde hayvan beslenmesi yasaklanmışsa, kat malikleri kurulunun izin verdiğine dair belge ibraz etmeyenin etrafına rahatsızlık vermemiş olsa bile, bağımsız bölümde köpek beslenmesi mümkün olmuyor.


Buna karşın, köpek veya kedi geldikten sonra apartman yönetmeliğine eklenen "beslenemez" maddesi geçersiz kabul ediliyor.


5199 numaralı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince bakıma muhtaç olan hayvanlar evden atılamıyor. Diğer ifade ile ev hayatına alışmış, yaşlı veya sağlık sorunları olan hayvanları sokağa atanlar suç işlemiş kabul ediliyor. 


Apartman yönetimi yönetmeliği!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön