26 / 04 / 2024

Aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler bu sene ne kadar harç ödeyeceklerini merak ediyor. 2022 harçları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. Peki, aplikasyon harçları 2022 ne kadar?



Taşınmaz mal için yaptırılabilen aplikasyon yerin tespit edilmesi işlemi oluypr. Tescilli haritalar üzerinde parsel köşe noktalarının zeminde yeniden belirtilmesiyle yapılan aplikasyon için gerekli belgeler ile Kadastro Müdürlüğü'ne müracaat ediliyor.

Belgelerin eksiksiz olması halinde talep işleme alınıyor. Ancak aplikasyonu bir kurum istiyorsa, o zaman talebin resmi yazı ile yapılması gerekli oluyor. Bu durumda ise, talep öncelikle genel evraka ve sonra fen işleri kayıt defterine kaydedilerek, istem belgesi düzenleniyor.

Aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

İşlemler tamamlandıktan sonra ilgili kadastro elemanları inceleme ve ön hazırlıklarını gerçekleştirir. Aplikasyonu isteyen kimse başvuru fişinde belirtilen gün ve saatte temin edeceği taşıt ile aplikasyon işlemi için görevlendirilen kadastro elemanlarını taşınmaz malın mahalline götürür. Akabinde aplikasyon işlemi gerçekleşir.


Geri Dön