25 / 04 / 2024

Apple o fabrikasını taşıma kararı aldı!

Apple o fabrikasını taşıma kararı aldı!

Apple’ın cihaz üretimlerinin bir kısmını Hindistan’a taşımaya hazırlanıyor.



Apple cihaz üretimindeki Çin ağırlığını azaltmayı istediği bilinenler arasında. Cupertino merkezli Apple, AirPods ve Beats kulaklıkların üretiminin büyük bir kısmını Hindistan’a taşımaya hazırlandığı söyleniyor.

Apple şirketinin AirPods üretimi Foxconn ve Luxshare şirketleri tarafından gerçekleştirildiği biliniyor. Cupertino merkezli şirketin üretim ortaklarından montaj aşamalarının belirli bir kısmını Hindistan’a kaydırmasını istediği söylendi.

Üretimde Çin’e bağlı olmaktan kurtulmak zor olsa da Apple’ın öncelikleri arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra Çin uzun süredir Apple’ın üretim merkezi konumunda yer alıyor. 1980 yılından bugüne özel olarak Shenzhen bölgesinde teknoloji üreticilerine karşı özel teşvikler ve vergi avantajları sağlanması nedeniyle pek çok çeşitli teknoloji şirketlerinin üretim merkezi tercihleri Çin’den yana olmuştu. Üretim adına yapılan Çinli şirketlerle iş birliği ülkenin ekonomisine de büyük katkılar sağlamıştı.

Bahsi geçen bir araştırmaya göre, Apple’ın üretimde Çin’e olan bağımlılığını az olarak yüzde 10 oranında kadar azaltması ancak sekiz yıl sürebilir. Bunun yanı sıra Çin’e bağımlı olmak da Apple için bu zamana kadar şimdiki kadar riskli oluşturmamıştı.


Geri Dön