20 / 04 / 2024

Aqua Florya AVM ziyarete açıldı! 140 milyon dolara inşa edildi!

 Aqua Florya AVM ziyarete açıldı! 140 milyon dolara inşa edildi!

Denize sıfır konumu ve yanı başındaki akvaryumla standart alışveriş merkezi anlayışını değiştiren Aqua Florya AVM kapılarını ziyaretçilerine açtı.




Türkiye’nin 4 büyük inşaat markası tarafından 140 milyon Dolar’a inşa edilen ve 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayan Aqua Florya AVM, marka karması ve ilkleri ile de dikkat çekecek.


Avrupa’nın deniz manzaralı ilk Alışveriş ve Yaşam Merkezi  ‘Aqua Florya AVM’, ‘Hayat Denizin Hemen Yanında’ sloganıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türkiye’nin önde gelen şirketleri Nuhoğlu İnşaat, Metal Yapı, Alt ve Üst Yapı ile Nas İnşaat tarafından hayata geçirilen Aqua Florya AVM, konumu ve çevreci mimarisiyle de ‘yeni nesil AVM’ olma özelliği taşıyor. 



Aqua Florya projesini Ali Nuhoğlu anlatıyor!

 Aqua Florya AVM ziyarete açıldı! 140 milyon dolara inşa edildi!


Aqua Florya AVM, Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, İstanbul Akvaryum Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu ve Jones Lang LaSalle Alışveriş Merkezi Yönetim ve Kiralama Direktörü Ercüment Alptekin’in katılımlarıyla basına tanıtıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul Akvaryum Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “İstanbul’un en değerli bölgelerinden biri olan Florya’da böyle bir projeyi hayata geçiriyor olmak hepimize gurur veriyor. Bu projede bize düşen de bölgenin değerine değer katmaktı. Aqua Florya’da sıradan alışveriş merkezi anlayışının dışında bir ‘yaşam alanı’ yarattık” dedi.



“ 140 milyon dolar yatırım, 2 bin 500 kişiye istihdam”


Yanı başındaki dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum ile Florya bölgesine değer katacak Türkiye’nin yeni nesil AVM’si Aqua Florya için konsorsiyum olarak 140 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini ifade eden Ali Nuhoğlu, İstanbul Akvaryuma yaptığımız 100 milyon dolar yatırım ile toplam yatırımımız 240 milyon dolar seviyesine ulaştı. Toplam 45 bin metrekare kiralanabilir alanı ve 140 mağazasıyla Aqua Florya AVM’nin 2 bin 500 kişiye istihdam sağladığını vurgulayan Ali Nuhoğlu, “Bu tarz yatırımların en büyük katkılarından biri bölgeye sağladığı katma değer ve sağladığı istihdamdır. Böyle bir süreçte doğrudan 2 bin 500, dolaylı olarak 10 bin kişiye istihdam sağlıyor olabilmek bizim için önemli. Yatırımlarımız devam ettiği sürece sağladığımız istihdam sayısı da artıyor olacak” açıklamasında bulundu.



“Yürünebilir yeşil cepheler”


Florya’nın yeşil dokusuna uygun mimarisi, yürünebilir cepheleri ve deniz manzaralı yemek alanlarıyla Aqua Florya AVM’nin tam anlamıyla ‘eğlence ve yaşam alanı’ olduğuna dikkat çeken Nuhoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aqua Florya AVM, standart AVM ezberini bozuyor. Yanı başımızdaki İstanbul Akvaryum ile eğlence ve yaşam alanı entegrasyonunu sağlamış olduk. Florya’nın yeşil dokusunu bozmamak adına inşa sürecinde peyzaj konusuna özel önem verdik. AVM’nin cephelerini ağaçlandırırken, bir taraftan da misafirlerimize yürünebilir alanlar yarattık. Çevreci mimari anlayışımızla dikey bir yapı oluşturmak yerine dokuya uygun yatay bir bina inşa ettik.



“Mağazalarda Aqua Florya’ya özel ilkler”


İtalya’nın ünlü restoran zinciri ‘Urbano’nun Türkiye’deki ilk restoranını Aqua Florya AVM’de açacağına işaret eden Nuhoğlu, “Ulus 29 da ilk kez dışarıya açılarak Aqua Florya AVM’de bir restoran açıyor” dedi. Bazı giyim markalarının da Aqua Florya’ya özel ilklerinin olacağının altını çizen Nuhoğlu, konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Vakko ve Beymen standart konseptlerinin dışında bize özel konsept mağazalarıyla alışveriş ve yaşam merkezimizde yer alacaklar. Arzu Kaprol, Erdem Kıramer gibi isimler de Aqua Florya AVM’de hizmet vermeye başladılar. Önümüzdeki günlerde de açılacak yeni mağazalarımız olacak.”


Amfi tiyatro, Florya Pazarı, sinema salonları


Aqua Florya AVM’nin en çok rağbet gören alanlarından bir tanesinin ise Florya Pazarı olduğunu belirten Nuhoğlu, “Burası da gelenekle konforun buluştuğu, insanların rahatça dolaşabildiği bir alan. Farklı mutfaklardan enfes lezzetler sunan deniz manzaralı kafe ve restoranlarımızda yine bu alanda yer alıyor” dedi.

Nuhoğlu, 11 salonlu bin 300 kişi kapasiteli sinema salonları ve amfi tiyatroları ile farklı etkinliklere de ev sahipliği yapacaklarını bildirdi. 



Geri Dön