25 / 04 / 2024

Araba kiralayacaklar için duyuruldu! Bunları bilmeden araç kiralamayın! İşte detaylar!

Araba kiralayacaklar için duyuruldu! Bunları bilmeden araç kiralamayın! İşte detaylar!

Araba kiralamayı düşünenler için bazı uyarılar geldi. İşte araba kiralayacakların bilmesi gerekenler!



Enuygun.com, daha önce araç kiralamayanlar ya da araç kiralamanın detayları öğrenmek isteyenler için konuyla ilgili bilgiler verdi.

EHLİYET ŞARTINDAKİ DETAY!

Araba kiralayabilmek adına en az iki yıllık ehliyet şartı isteniyor. Bunlara ek olarak da kiralamak istenen aracın segmentine de bakılıyor bu kritere göre ehliyet yaşının iki yıldan büyük olması da isteniyor. Tüm araç kiralama şirketlerinden ihtiyaca bakılarak her tür araç kiralanabileceği düşünülmüş olsa da aracı kullanacağınız yola göre bir araç seçimi yapmanız gerekir.

Araç kiralayan kişiler ‘Aracı aldığım yere bırakmam gerekir’ şeklinde düşünceler olabilir, kiralanan aracı aldığınız nokta dışında herhangi bir noktaya bırakabilirsiniz. ‘Kiralık araç ile sınırsız kilometre de yapabilirim’ diye düşünebilirsiniz, ancak bazı firmalar maksimum kilometre sınırı bulunmaktadır. Sınır aşıldığı zaman da ek ücret ödemeniz istenebilir.

KİRALANAN ARACIN İÇİNİ VE DIŞINI KONTROL EDİN!

Araç kiralarken firmalar çeşit çeşittir. Bu firmalar değişik ücretler de sunabilir veya bazı dönemlerde şirketler kampanyalar sunabilir. En doğru seçimi yapmak için iyi bir soruşturma yapılmalıdır. Kiralanan araba istenilen zamanda yani hemen gelmez. Nedeni de araç kiralamada her firmanın araç filosu farklılık gösterebilir. Araç kiralamayı son ana bırakmamaya özen gösterin.

‘Araç kiralama konusunda, araçlar sigortalı olduğundan dolayı hasarın olduğu zaman diliminde ben sorumlu değilim’ fikri pek doğru değildir. Aracı alırken sigortayı, sözleşmeyi ve kiralanacak aracın dışını ve içini kontrol edin. Araç hasar görünür ise tutanak tutma işlemini yapmalısınız ve kiralama firmasına bilgi verin.

ÜCRETLİ GEÇİŞLER KISMINA DİKKAT EDİN!

İstenen her araç kiralanamayabilir. Birtakım araçlar için farklı şartlar bulunmaktadır. Uygun sınıf ehliyetininiz yok ise midibüs, minibüs gibi araçları kullanamazsınız. Kiralanacak aracın segmentine bakılarak bazı firmalar yaş sınırı ve ehliyet yaşı gibi sınırlamalar bulunmaktadır. Aracı aldığınız yakıt seviyesinde teslim etmeniz gerekir. Eksik yakıtlı teslim etmeniz durumunda firma yakıt farkı ücretini sizden istenebilir. Kiraladığınız araçla seyahatinizdeki tüm ücretli geçişler sizin tarafınızdan ödenmektedir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön