23 / 04 / 2024

Bakan Nebati’ye göre otomobil fiyatlarını 100 bin mükellef arttırdı! RADAR'a takıldılar

Bakan Nebati’ye göre otomobil fiyatlarını 100 bin mükellef arttırdı! RADAR'a takıldılar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, otomobil sektörünü olumsuz etkileyen kişilerin 100 bin olduğunu açıklarken, “RADAR’ımıza takıldılar” cümlelerini kullandı. İşte detaylar…



Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğü, şu sıralar farklı yaptırımlar uygulanan gayrimenkul sektörünün dışında araç sektörünü negatif yönde etkileyenler için ise harekete geçti. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bu durum dahilinde fahiş fiyat artışına neden olan 100 bin mükellef tespit edildiğini bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Kayıt dışı ekonomi ile mücadele etmekte son derece kararlı durumdayız. Uygulamış olduğumuz RADAR sistemimiz sayesinde mali ve finansal verilerin sistemsel ve derin detaylı bir şekilde analizlerini gerçekleştiriyor, çalışmalarımızı büyük bir titizlik ile yürütüyoruz. Gayrimenkul sektöründe olduğu gibi yine aynı şekilde araç sektöründe de suni fiyat artışı gerçekleştirerek arz - talep dengesini bozanlara fırsat sağlamayacağız. Bu durum dahilinde, mükellefiyet kaydı olmadan belli bir sayının üzerinde araç alım satımı yapan, ikinci el araç piyasasında fahiş fiyat artışlarına aynı zamanda kayıt dışı ekonomi oluşmasına neden veren kişiler 100 bin mükellef, bakanlığımızın RADAR’ına takıldı” ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati’ye göre otomobil fiyatlarını 100 bin mükellef arttırdı! RADAR a takıldılar


Geri Dön