28 / 03 / 2024

Araç muayene ücretleri dudak uçuklatıyor

Araç muayene ücretleri dudak uçuklatıyor

Türkiye’de trafiğe kayıtlı 26 milyon araç için muayene yaptırma zorunluluğu bulunurken araç muayene ücretleri ise resmen aldı başını gitti. Bununla birlikte zorunlu trafik sigortaları ve kasko ücretleri de son zamlarla birlikte ateş pahası oldu.



Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesi ve enflasyon baskısı ile son dönemde iğneden ipliğe peş peşe gelen zamlarla birlikte hayat pahalılığı hat safhaya gelirken, zorunlu trafik sigortasında yapılan artışlar sonrası sigorta yaptırma oranı da hayli düştü. Trafiğe çıkan araçlarının ise yüzde 20'sinde sigorta bulunmuyor.

Geçtiğimiz yılın aynı ayına göre kaskolarda da ortalama prim artışları yüzde 220’leri geçmiş durumda.

Tüm bunların yanında da araç muayene ücretleri ise aldı başını gitti.

Otomobil, minibüs, kamyonet, römork ya da yarı römork araçlar için 507,40 Türk Lirası
Kamyon, otobüs, tanker ve çekiciler için 685,58 Türk Lirası
Traktör ve motosikletler için 258,42 Türk Lirası


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön