23 / 04 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Ceza ödememek için hemen yaptırın!

Araç sahipleri dikkat! Ceza ödememek için hemen yaptırın!

TÜVTÜRK araç sahiplerini ilgilendiren çok önemli bir açıklama yaptı. TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklama da hususi araçlar ve resmi araçların 2 yıl dolduysa muayenelerini yaptırmaları gerektiği bildirildi.



Türkiye’de bulunan milyonlarca araç sahibini ilgilendiren çok önemli bir açıklama yapıldı. TÜVTÜRK tarafından yapılan açıklama da hususi araçlar ve resmi araçların 2 yıl dolduysa muayenelerini yaptırmaları gerektiği bildirildi.

Araç sahibi vatandaşların araç muayenelerini ceza ödememek için zamanında yaptırması gerektiği belirten TÜVTÜRK bu kapsamda vatandaşlara duyurularda bulunmaya devam ettiği ifade edildi.

HER İKİ YILDA BİR YAPTIRILMASI GEREKİYOR

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden duyuru yapan TÜVTÜRK, “Hususi ve resmi araçların muayenesi ilk üç yıl sonunda ve sonrasında her iki yılda bir yapılmaktadır.” İfadelerini kullanırken araç muayenesini yaptırmayanların trafikte yapılan denetimlerde tespit edilirse ceza ödemek durumunda kalacağı belirtildi.

Araç sahipleri dikkat! Ceza ödememek için hemen yaptırın!

Araç muayenesine gidecek kişinin trafik cezası, vergi borcu ve OGS kaçak geçiş cezası gibi borçları olup olmadığını kontrol etmesi ve varsa bu cezaların ödenmesi gerektiği bildirildi.

Borcu olan araçların muayene işlemlerinin başlatılamadığı ve ayrıca geçerli bir “Egzoz Emisyon Ölçümü” olmayan araçlar muayenede “Ağır Kusurlu” olarak değerlendirildiği vurgulandı.

Muayeneye gidecek olan kişinin gerekli belgeleri yanına alması ve ayrıca gerekli ekipmanlarında aracında bulundurması gerekiyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön