25 / 04 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Umursamazlık yapan 40 bin lirasından olur

Araç sahipleri dikkat! Umursamazlık yapan 40 bin lirasından olur

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte araç sahiplerinin bakım derdi baş gösterdi. İstanbul Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Metin Bakacak kış bakımıyla ilgili, "Araba sahipleri kış bakımlarını yaptırmadığı taktirde 40 bin liraya kadar masrafla karşı karşıya kalınabilir." dedi.



Havaların soğumasıyla birlikte araba sahiplerinde bakım telaşı baş gösterdi. Araçlarını daha uzun ömürlü kullanmak ve gereksiz masrafla karşılaşmak istemeyen araç sahipleri oto tamircilerin yolunu tutmakta. Ayrıca işin uzmanları araç bakımıyla ilgili bilinmesi gereken önemli püf noktalarını belirtti. Araç sahiplerine kış bakımıyla ilgili olarak da uyarılar peş peşe geliyor.

ERKEN YAPTIRMAK ZAMANDAN TASARRUF SAĞLIYOR

Gazetevatan'dan Alican yıldırım'ın haberine göre; Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Metin Bakacak, kış bakımıyla ilgili nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini vurgulayarak, "Periyodik kış bakımlarının her yıl yapılması gerekiyor. Kış başlamadan önce araba sahiplerinin gelip kontrollerini yaptırması çok önemli. Araçların kış bakımları genellikle 11. ay itibarıyla başlamakta. Yoğunluk olmaması için vatandaşların daha erken gelip bakımlarını yaptırmalarını öneriyoruz. Böylece zamandan tasarruf etmiş olup, arabalarını günübirlik servise bırakıp tekrar teslim alabilirler." diye konuştu.

FİYATLAR ARABASINA GÖRE DEĞİŞİYOR

Bakacak, bakım ücretleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak, "Bakım ücretleri arabasına göre ve modeline göre değişiyor. Yeni model arabalarda bakım ücretleri 3 bin liralara kadar çıkarken, eski arabalarda 1500 lira civarında tutuyor." şeklinde konuştu.


Geri Dön